BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: titels voor Ricardo van der Ende en Mickey Bertram (Lang)


0184
Na zijn racecarriëre kan Ricardo zo bij de Cliniclowns aan de slag.


Dit betekende dat Ricardo van der Ende zijn seizoen in stijl afsloot. Hij vierde zijn titel met een handstand op het dak van zijn BMW. Bertus Sanders eindigde als tweede, voor de vanaf de laatste startrij naar voren geklommen Duncan Huisman.

Idioot

In de slotfase van de race ontstond een levensgevaarlijke situatie toen een idioot vlak voor de aanstormende Tim Coronel de baan overstak in het gedeelte tussen de Gerlachbocht en de Hugenholtzbocht. Dit heerschap droeg, voor de laatste keer in zijn leven, een hesje dat fotografen en cameramensen op Circuit Park Zandvoort toegang geeft tot de posities vlak langs de baan. Sinds de opkomst van internet lopen er op de circuits allerlei zelfbenoemde ‘fotografen’ en ‘journalisten’ in de mediacenters en langs de baan. Juist nu bleek weer dat deze ‘fotografen’ met hun gedrag zichzelf en anderen in (levens)gevaar brengen.

0411

Dubbelzege

Mickey Bertram sloot zijn seizoen met een dubbelzege af. Vanaf de pole position viel hij terug naar de vijfde plaats algemeen, goede voor de klasseoverwinning in de BMW Drivers Trophy. Bernhard van Oranje kwam als tweede over de finish, maar hij werd 60 seconden teruggezet. Deze straf kreeg hij tijdens de Trophy of the Dunes opgelegd. Aldus eindigde Nick Bleekemolen als tweede, op slechts 0,4 seconde voor Rintje Ritsma.

0865

Bernhard kan desondanks op een goed raceweekeinde terugkijken. Tijdens de kwalificatietrainingen was hij de snelste Trophy-rijder, in de tweede race reed hij de snelste raceronde van zijn klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet