BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: titels voor Ricardo van der Ende en Mickey Bertram (Lang)


Megacrash

In de vijfde ronde vloog Ron Swart hard van de baan in de Arie Luyendijk bocht. De Zandvoorter, uitkomend voor het Certainty team van Dillon Koster, belandde bij het uitkomen van de bocht hard in de vangrail aan de rechterkant van de bocht. Dit was het gevolg van een duel met Nick Bleekemolen.

1838

De beide auto’s raakten elkaar, waarna Ron de controle over zijn auto verloor. Dit ongeval leidde tot een neutralisatie van de race. Achteraf bleek Swart een gebroken rechter onderarm aan de harde klap te hebben overgehouden.
 
9378
Nick Bleekemolen kon nog een ronde door, maar moest toch opgeven vanwege de opgelopen schade.

1875
Weg voorsprong ... gelukkig voor Tim heeft hij nog steeds dekking van Bas Schothorst.

Voor Tim Coronel betekende de interventie van de safety car dat hij zijn grote voorsprong van op dat moment ruim tien seconden kwijtraakte. Nadat de safety car weer de pits in reed, liep Coronel meteen weer weg. Hij won de race, gevolgd door Bas Schothorst en Jan Joris Verheul.

0079

Coronel had alles gedaan wat hij kon, maar het was niet genoeg. Ricardo van der Ende viel gedurende de race terug naar de uiteindelijke zesde plaats. Het kon hem allemaal niks schelen; met dit resultaat was hij zeker van de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet