BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: titels voor Ricardo van der Ende en Mickey Bertram (Lang)

0684

Zoals verwacht stelde Ricardo van der Ende tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort de titel veilig in de Samsung BMW 130i Cup. Er is nog een klein ‘maar’, in de vorm van een (mogelijke) CAR-zaak, maar verwacht mag worden dat dit geen invloed heeft op het kampioenschap. Mickey Bertram won de titel in de BMW Drivers Trophy.

Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Chris Schotanus, Tim Böhme en Gerrie Hoekstra

0830
Tim Coronel hield voorafgaande aan de Finaleraces de gemoederen bezig met diverse protesten.

Voorafgaande aan de Finaleraces gebeurde er al veel in en rond de Samsung BMW 130i Cup. Het College van Beroep voor de Autosport wees het beroep van Tim Coronel af. Tim was in beroep gegaan tegen zijn diskwalificatie, na zijn zege in de tweede race op het circuit van Zolder. Het beroep van Coronel werd afgewezen, zodat Ricardo van der Ende het afsluitende raceweekeinde inging met een voorsprong van negentien punten op zijn enig overgebleven rivaal in de strijd om de titel. Enkele dagen voor de Finaleraces wilde Coronel nog een zaak bij het College voor Autosport Rechtspraak aanspannen, met als inzet het ongeldig verklaren van de races op de circuits van Zolder en TT Circuit Assen. Deze zaak wordt na de Finaleraces behandeld.

Tot en met 2010

Tijdens de Finaleraces maakten BMW Nederland en Circuit Park Zandvoort bekend dat de partners de intentie hebben om de merkencup rond de BMW 130i nog drie jaar voort te zetten. De (technische) veranderingen zullen gering zijn en zullen alleen na initiatieven van- en na goedkeuring van de teams worden doorgevoerd. De kosten voor wat betreft eventuele aanpassingen van de auto’s blijven daarmee binnen de perken. Verder maakte Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort bekend dat de BMW 130i Cup volgend jaar ook weer tijdens het A1-weekeinde aan de start verschijnt. Dat was een nadrukkelijke (en terechte) wens van de meeste teams en rijders.

0967
Ook na 2008 zal de BMW 130i Cup te bewonderen zijn als het aan BMW Nederland en CPZ ligt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet