Belcar

Belcar: Dumarey-Soulet winnen Belcarkampioenschap

Guillaume Dumarey en Maxime Soulet hebben met hun Porsche 997 GT3 Cup de Belcar Original titel op hun naam geschreven. De wedstrijd werd gewonnen door de Gravity Mosler van Vincent Radermecker/Stephane Lemeret.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s: Evers Media

willem_start
Start van de allerlaatste Belcarwedstrijd in 2007

Titel voor GPR
Met het behalen van de Belcar Original titel en het winnen van de 24 Uren van Zolder beleeft het team van GPR een superseizoen. Guillaume Dumarey en Soulet hadden aan een vijfde plek voldoende om de titel veilig te stellen. In de allerlaatste ronde van de wedstrijd werden zij een handje geholpen door het feit dat de Prospeed Porsche 997 GT3 van Penders/Lamot wel erg veel van zijn gas afging. Merkencollega’s onder elkaar. PK Carsport zag in het begin van de wedstrijd alle kansen om de titel te verdedigen spontaan in rook opgaan toen er een draagarm van de Corvette Z06R spontaan de geest gaf. Hoewel het euvel nog wel provisorisch gerepareerd werd, en de Corvette opnieuw de baan opging, speelden zij geen enkele rol van betekenis meer. De Mosler MT900 van Kenis/De Keersmaecker eindigde als tweede, terwijl de “Clouseau-brothers” Koen en Kris Wauters met hun AD Sport Dodge Viper Competition Coupé een uitstekende derde plek opeisten.

willem_soulet
Maxime Soulet de nieuwe Belcarkampioen.


Reglementsverandering 2008
Voor 2008 staan er wederom zeven wedstrijden op de kalender. De 24 Uur van Zolder blijft natuurlijk het hoogtepunt van de Belcar Original. Anderzijds zullen er vier wedstrijden volgens het FIA GT3 reglement verreden gaan worden, m.a.w. twee races van elk één uur verplichte pitstop. Verder staan er slechts twee twee-uursraces op het programma. De meerderheid van de traditionalisten binnen de Belcarteams en fans houden van het 2 Uurspakket. De toekomst zal moeten uitwijzen of men een succesvolle weg inslaat.

UITSLAG
1. Radermecker-Lemeret Mosler MT900R GT3 77 ronden
2. Kenis-De Keersmaecker Mosler MT900R op 1.37.003
3. Kris Wauters/Koen Wauters Dodge Viper Competiton Coupe 76 ronden
4. Steegmans.Schreurs Porsche 996 Biturbo 76 ronden
5. Dumarey/Soulet Porsche 997GT3 Cup 75 ronden
6.Penders/Lamot Porsche 997 GT3 Cup 75 ronden
7.Vandeplas/Van Limbeeck Dodge Viper Competiton Coupe 75 ronden
8.Vancampenhoudt/Couwbergs Porsche 996 GT3 Cup 75 ronden
9.De Laet-Vollebergh Porsche 996 RS 74 ronden
10.Steinberg/Teichmann Porsche 996 GT3 Cup 74 ronden

willem_podium
Het laatste podium van 2007


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet