Renault Mégane Trophy

Eurocup Mégane: Achtste plaats brengt Ten Brinke vijfde plaats in klassement

Nadat hij er dit seizoen al een aantal keer dicht tegenaan zat heeft Maxime Martin eindelijk een zege geboekt. Dimitri Enjalbert pakte de tweede plaats en behoudt daarmee nog kans om de leider in het klassement Pedro Petiz van de titel af te houden. Bernhard ten Brinke had net als een dag eerder een wereldstart. Vanaf de tiende startplek passeerde hij al in de eerste bocht twee man. Ondanks een drivethroughpenalty wist hij uiteindelijk als achtste te finishen, waarmee hij in het klassement beslag legde op de vijfde plaats in het klassement.

Tekst en foto's: PR

Bij de pitstops leek een goede klassering nog mis te gaan. Ten Brinke stelde de pitstop zo lang mogelijk uit en leek daarmee een goede tactische zet te doen, maar bij het inrijden van de pitstraat reed hij één km per uur te hard, waarop een drivethroughpenalty volgde. Eenmaal terug op de baan ging Ten Brinke vanaf de tiende plaats op jacht naar de voor hem rijdende Giuseppe Ciro en Sébastien Dhoually. Hij wist beide te passeren en sloot zijn weekend af als achtste.

480_btb_estoril

Bernhard ten Brinke was tevreden over zijn prestaties in Estoril: “Een super weekend! Het was ongelooflijk hard werken in de wagen maar mijn inzet heeft zich dubbel en dwars uitbetaald. Omdat het zó competitief is, was het enorm belangrijk de banden 100% te benutten. Een slimme strategie was dus scherprechter. Complimenten aan het team voor de prima strategie en uitgevoerde pitstops. Ik hoop volgende week op Barcelona hier een vervolg aan te geven!”

Mike Verschuur had minder geluk, al vroeg in de race raakte hij betrokken bij een aanrijding en moest hij de strijd staken. Wim Beelen kwam als veertiende over de Portugese finish.

Uitslag race 2 Eurocup Mégane Trophy
Estoril, 21 oktober 2007
1. Maxime Martin, Boutsen Energy Racing, 24 ronden in 42:57.603
2. Dimitri Enjalbert, Tech 1 Racing 2, op 5.284
3. Matthieu Lahaye, Tech 1 Racing 1, op 5.606
4. Ralph Meichtry, Race performance, op 6.921
5. Michaël Rossi, Racing For Belgium, op 7.079
6. Fabrice Walfisch, Team Lompech Sport, op 7.262
7. Pedro Petiz, Tech 1 Racing 1, op 7.636
8. Bernhard Ten Brinke, Equipe Verschuur 1, op 30.419
14. Wim Beelen, Equipe Verschuur 2, op 1 ronde
Uitgevallen:
Mike Verschuur, Equipe Verschuur 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet