Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Bottas boekt dubbele overwinning in Hockenheim


Drie weekenden en zes races in het NEC Formule Renault.2.0 kan Paul Meijer terugkijken op een geslaagde rentree in de autosport. “Het is natuurlijk top dat ik me weer goed in de kijker heb kunnen rijden. Dit weekend hadden we het iets lastiger. In de eerste race had ik een goede start. Ik had echter zo veel onderstuur dat ik Bottas niet achter me kon houden. In de tweede race kwam ik bij de start moeilijk weg, doordat ik op het natte gedeelte van de baan moest starten. Ik zag Bottas zo bij me wegrijden. Al met al ben ik tevreden en ik zie het volgende seizoen met vertrouwen tegemoet. We zijn met diverse team in gesprek en ik hoop nu een vervolgstap te kunnen maken in de Formule auto’s.”

hockenheim1

Nick Catsburg kijkt met gemengde gevoelens terug op het weekend in Hockenheim “Jammer dat ik dit laatste weekend niet op het podium kon komen, nadat we toch erg competitief waren. De rechterkant van de baan was erg nat, waardoor ik bij de starts niet goed weg kwam. Dit brak me uiteindelijk op in de races. Ondanks wat problemen eerder dit seizoen ben ik blij als zesde in het kampioenschap te eindigen. Ik begon sterk aan het kampioenschap, maar viel in het tweede gedeelte terug. Het muntje viel telkens naar de verkeerde kant. Om dit op te vangen gaan we in de komende winterperiode veel testen. Volgend jaar doen we sowieso weer mee want het is een sterk kampioenschap waarin ik als nieuwkomer veel heb geleerd.”

In december zien we het NEC Formule Renault 2.0 wederom in actie. Dit maal tijdens de zogenoemde Winter Cup, die verreden zal worden op de circuits van Hockenheim en Oschersleben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet