Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Bottas boekt dubbele overwinning in Hockenheim

Valtteri Bottas heeft goede zaken gedaan tijdens de seizoensafsluiter van het NEC Formule Renault 2.0 op Hockenheim. Tijdens de koude en regenachtige weersomstandigheden op de Duitse piste was de Fin iedereen te snel af en boekte zo twee overwinningen.

Tekst: Sander Dorsman

hockenheim2

Voor de laatste ronde van het NEC Formule Renault 2.0 reisde men af naar Hockenheim. Althans, niet iedereen deed dat. Grote afwezigen waren kampioen Frank Kechele en zijn teamcollega’s Tobias Hegewald en Oliver Oakes van Motopark Academy. Gezien hun verplichtingen in de Eurocup Formule Renault 2.0 kwamen zij dit weekend in actie op het circuit van Estoril.

Op zondag werden de beide races van het weekend verreden. Met temperaturen van net boven het vriespunt en een natte baan, besloot de wedstrijdleiding om geen risico’s te nemen en twee formatieronden te laten rijden. Direct na de start ontstond er een mooi gevecht in de kop van het veld tussen Paul Meijer, Adam Christodoulou, Nick Catsburg en Steffen Møller. Komende vanaf de negende plaats schoot Valtteri Bottas als een komeet over de baan. De Fin profiteerde duidelijk van de gevechten in de kop van het veld, maar zette eveneens indrukwekkende rondetijden neer. Zodoende greep Bottas al in de zevende ronde de leiding in de race, om deze vervolgens niet meer af te staan. Achter Bottas finishte Paul Meijer op de tweede positie, terwijl Adam Christodoulou derde werd. Bij MP Motorsport boekten zowel Nick Catsburg (4e) als Mateusz Adamski (10e) hun beste seizoensresultaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet