Formido Swift Cup

Swift Cup: Tim van Gog sluit Finaleraces af met zege

480_gog2_2585

Wat Tim van Gog het hele seizoen nog niet presteerde op Circuit Park Zandvoort lukte hem in de allerlaatste race dan toch. Hij versloeg Steve Kirsch in een rechtstreeks duel en won de afsluitende race van de dag tijdens de Formido Finaleraces.


De start riep een vertrouwd beeld op; Steve Kirsch die als eerste de Tarzanbocht induikt voor Tim van Gog, Hans Bos en Martin van Rossen. Suzanne Jager verspeelt haar zesde positie bij de start, eigenlijk het enige onderdeel van het racen dat ze nog niet goed beheerst. Tijdens de race is ze supersnel en kan ze met de kop van het veld mee, maar haar start kost haar posities. Ook nu weet ze tijdens de race haar zesde plaats weer te heroveren.

Swift Cup debutant Björn Cornelissen, in zijn allereerste autorace ooit vanochtend nog knap achtste, is de eerste uitvaller. In ronde 1 moet hij zijn Swift langs de kant stilzetten.

480_karel_martin_2619

Achter Martin van Rossen rijdt Karel Verspaget op een vijfde en Bart van Raamsdonk op een zesde plaats. Suzanne Jager is als gezegd de eerste dame op een zevende plek.

In de tweede ronde passeert Tim van Gog kampioen Steve Kirsch en daarmee begint voor hem een lange periode die hem nieuw is op Zandvoort: verdedigen in plaats van aanvallen. De Heemstedenaar heeft de auto en het circuit echter volledig onder controle en weet de kampioen netjes achter zich te houden. Slechts één keer komt Kirsch naast hem, maar Van Gog geeft geen krimp en houdt zijn Swift op kop om naar zijn tweede zege van het seizoen te rijden.

In de negende ronde wordt hij enigzins geholpen door de safetycar, die in de baan komt omdat de auto van Peter Schreurs olie heeft gelekt en dus de geel/rood gestreepte vlag gezwaaid wordt. De Swift van Schreurs was een ronde eerder in contact gekomen met die van Kevin Westermeijer. Voor Westermeijer is de race meteen over, Schreurs lijkt door te kunnen. Maar door de lekkende olie rijdt hij even later toch de pits in en moet opgeven, nog niet wetende dat daarmee voor het hele veld de race achter de safetycar eindigt en de strijd dus al gestreden is.

480_gog_2630

Tim van Gog wint aldus zijn tweede wedstrijd in de Formido Swift Cup, voor Steve Kirsch en Hans Bos. Bij de dames is Suzanne Jager net als vanochtend de snelste, voor Laura Kool en Kim van den Berg.

Uitslag race 2 Formido Suzuki Swift Cup
Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 21 oktober
1. Tim van Gog, 12 ronden
2. Steve Kirsch, op 0.665
3. Hans Bos, op 0.998
4. Martin van Rossen, op 1.375
5. Karel Verspaget, op 1.711
6. Suzanne Jager, op 2.315
7. Bart van Raamsdonk, op 2.807
8. Daan Stots, op 3.601
9. Marcel Dekker, op 4.289
10. Jasper Bijl, op 4.855

Eindstand kampioenschap 2007 na 14 races:
1. Steve Kirsch 122 punten en kampioen!
2. Tim van Gog 84
3. Sandra Douma 72
4. Martin van Rossen jr. 61
5. Karel Verspaget 56
6. Hans Bos 31
7. Suzanne Jager 25
8. Bart van Raamsdonk 22
9. Marcel Dekker 20
10. Peter Schreurs 18

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet