Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Jeroen Bleekemolen pakt de dubbel, eerste podium Frankenhout


Temperaturen stijgen alsnog in laatste ronde
In de BRL-Light klasse gaat de strijd om de overwining tussen Zumbrink, Van Kalmthout en Gaby Uljee. De drie kemphanen gaan met een verschil van minder dan een seconde de laatste ronde in. Halverwege die ronde gaat het echter mis, als Van Kalmthout in de grindbak beland nadat hij van achteren hard geraakt wordt door Uljee. Voor haar actie werd Uljee echter bestraft waardoor Stor doorschoof naar de tweede plaats en Zwikker de derde plaats mocht innemen. Ondanks haar dertig seconden straf pakte Uljee net voldoende punten om Van Kalmthout van de tweede plaats in de titelstrijd te verdringen.

480_zumbrink_2449

In de BRL-V6 rijdt Jeroen Bleekemolen onbedreigd naar de zege. Donny Crevels volgt op gepaste afstand. Danny van Dongen doet nog een verwoede poging om de laatste podiumpositie van Jacky van der Ende af te snoepen. Hij duikt bij de Gerlachbocht in een gat dat er eigenlijk niet is. Hij finisht wel als derde de race, maar krijgt direct een tijdstraf waarmee hij terugvalt in de einduitslag. De laatste podiumpositie wordt zodoende prooi voor Christiaan Frankenhout, die zijn eerste podium in de klasse pakt.

Jeroen Bleekemolen: “Ik bouwde een gat op dat teniet werd gedaan door de safetycar situatie. Ik zag toen in mijn spiegels Donald Molenaar opdoemen en ik verwachtte van hem veel dreiging in het vervolg van de race. Maar hij ging de pits in, waarna ik in de rest van de race geen problemen meer kende.

480_podium_brl2_2563

Uitslag race 2 BRL-V6
Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 21 oktober

1. Jeroen Bleekemolen, in 25.11,791
2. Donny Crevels, op 4,619
3. Christiaan Frankenhout, op 9,446
4. Niels Bouwhuis, op 9,800
5. Dick Freebird, op 11,320
6. Ferdinand Kool, op 15,672

Uitslag race 2 BRL-Light
Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 21 oktober

1. Henry Zumbrink, op 4,738
2. Theo Stor, op 7,093
3. Rene Zwikker, op 12,697
4. Peter Furth, op 15,660
5. Lloyd Tjon, op 15,752

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet