Benelux Racing League

BRL: Jeroen Bleekemolen pakt de dubbel, eerste podium Frankenhout

480_jeroen_2404

Met twee overwinningen is Jeroen Bleekemolen de grote overwinnaar geworden van de seizoensfinale van de Benelux Racing League. In de tweede race kende hij feitelijk geen tegenstand. In de BRL-Light klasse bekroonde Henry Zumbrink zijn kampioenschap met een zege.

Tekst: Maarten Overdijk

Bij de start benut Jeroen Bleekemolen zijn eerste positie bij de rollende start. Danny van Dongen doet vanaf de derde positie een succesvolle aanval op de positie van Donald Molenaar, Jacky Van der Ende schuift door naar vier. In de BRL-Light klasse pakt Gaby Uljee de leiding, voor Theo Stor, Henry Zumbrink en Marijn van Kalmthout.

Vanaf de tweede ronde ontvouwt zich een schitterende strijd om de tweede positie. Molenaar probeert zijn tweede positie terug te winnen, maar daarvan profiteert Jacky van der Ende. Nog voor het einde van de ronde wordt hij echter weer aan de kant gezet en is het Nelson van der Pol die de tweede positie grijpt. In de derde ronde probeert bij het uitkomen van de Tarzanbocht Van der Pol te voorkomen dat Molenaar hem inhaalt. Hij schuift de nieuwe kampioen rechts de baan af, maar Molenaar houdt op sublieme wijze zijn auto onder controle en kan zijn weg vervolgen op plaats vijf.

Van der Pol blijft het middelpunt van duw en trekwerk. In de Audi-S Bocht komt hij in aanraking met Danny van Dongen, waardoor ook Molenaar en van der Ende weer langszij komen. Als diezelfde ronde ook nog Michel Schaap in de BRL-Light klasse hard van de baan gaat, besluit de wedstrijdleiding wijzelijk de coureurs tot orde te manen door middel van een neutralisatie.

Wedstrijdleiding deelt straffen uit
Voor zijn wilde acties krijgt Nelson van der Pol een drivethrough panelty. Hij wil deze gelijk aan het begin van de neutralisatie uitvoeren, maar wordt aan het einde van de pitstraat staande gehouden. Pas nadat ook alle BRL-Light wagens gepasseerd zijn, mag hij zijn weg vervolgen. Molenaar heeft voor zijn rijden een waarschuwingsvlag gekregen, maar interpreteert het als een drivethrough penalty. Zijn fout komt hem duur te staan, want ook hij wordt aan het einde van de pitstraat tegen gehouden. Molenaar is wel wakker, als hij bij de herstart wacht met de laatste BRL-Light inhalen tot na de startfinishlijn.

Bij de herstart kan Jeroen Bleekemolen opnieuw beginnen aan het opbouwen van zijn voorsprong. Op de tweede plek rijdt op dat moment Donny Crevels, gevolgd door Jacky van der Ende en Danny van Dongen. De deelnemers zijn duidelijk tijdelijk afgekoeld, want de gevechten zijn minder fel dan voorheen. In de subtop komt Christiaan Frankenhout langzaam naar voren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet