SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Spannend slot in allerlaatse Seat Cupra Cup race

480_podium_seat_2249

De laatste race in Seat Cupra Cup is gewonnen door het duo Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde. In de veertig minuten durende race wisten zij de achtervolgers op minimale achterstand te houden. De dames Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur eindigden als tweede, voor Geert Smeijsters en Christiaan Frankenhout.


Tekst: Maarten Overdijk

De beste start is voor Ronald Morien, daarachter sluiten Sandra van der Sloot en Dennis de Groot aan. Na de eerste ronde komt Geert Smeijster direct binnen vanuit het middenveld om het stuur over te geven aan teamgenoot Christiaan Frankenhout. In de daaropvolgende ronde wordt dit voorbeeld gevolgd door Sandra van der Sloot en Renate Sanders, die het stuur overgeven aan Sheila Verschuur en Michel Schaap.

Aan kop heeft hierdoor Ronald Morien een gaatje kunnen slaan naar zijn achtervolgers Dennis de Groot en Ward Rosier. In het achterveld rijden Sheila Verschuur, Michel Schaap en Christiaan Frankenhout, op gepaste afstand van elkaar, de snelste rondentijden uit de race. Na een kwartier komt ook Ronald Morien binnen om het stuur over te geven en aan Ferry Duivenvoorde. Dit geeft de leiding aan Sheila Verschuur. Op dat moment heeft Christiaan Frankenhout de achterbumper van Michel Schaap gevonden en passeert hem in de voormalige Vodafonebocht met zoals hij zelf zei ‘een actie uit het boekje’.

De strijd om de tiende plaats is de virtuele strijd om de leiding. Ferry Duivenvoor haalt twintig minuten voor tijd na een mooie schijnbeweging Sheila Verschuur in in de Tarzanbocht. Verschuur wil haar positie echter niet zomaar prijsgeven en zoekt het contact met de andere Seat. Bij de Hugenholtzbocht moet ze zich voorlopig gewonnen geven. Daarachter is er een felle strijd tussen Quint Engel en Christiaan Frankenhout. De mannen passeren elkaar meerdere malen, maar gunnen elkaar het licht in de ogen.

Gaandeweg de race komt dit viertal steeds dichter bij elkaar. De leidende equipes, waaronder Rosier / Gras en Dekker / Van Dam, moeten nog hun verplichte stops maken. Door deze stops wordt dit strijdende viertal automatisch ook het leidende viertal.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet