SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Spannend slot in allerlaatse Seat Cupra Cup race


Eenmaal op de derde plaats beland, probeert Christiaan Frankenhout Sheila Verschuur van de tweede plek te verdringen, maar daardoor weet Quint Engel juist de derde positie te bemachtigen ter hoogte van de Hugenholtzbocht. Een ronde later gebeurt exact hetzlefde, alleen ditmaal is het Quint Engel die de aanval op Verschuur verkiest en daardoor in de Hugenholtzbocht Frankenhout voorbij ziet komen De profiteur van dit alles is Ferry Duivenvoorde, die een gaatje kan slaan naar de achtervolgers.

In de laatste twee ronden schuift het complete viertal weer in elkaar en vinden er hier en daar nog speldenprikken plaats. Tot positiewisselingen leidt het niet meer, waarmee Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde de laatste zege in de Seat Cupra klasse behalen. Morien: ”Beter konden we onze deelname in deze klasse niet afsluiten. Het kampioenschap hebben we behaald en de laatste race gewonnen, dit is super! Ferry heeft erg goed gereden en een mooie inhaalactie op Sheila gemaakt, mijn complimenten”. Ferry Duivenvoorde: “Ik ben geroerd, want complimenten van Ronald zijn zeldzaam!”

De top vier finisht net niet binnen een seconde, met Geert Smeijsters en Christiaan Frankenhout op de derde plek. Frankenhout: “Ik heb een super leuke race gereden. Ik kwam van plek tien en moest eerst nog wat mensen inhalen. De strijd daarna was netjes en goed en daar heb ik van genoten. In de slotfase besloot ik geen poging meer te doen om tweede te worden en de derde plek te consolideren”.

480_seatstart_2221

Uitslag race 2 Seat Cupra Cup
Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 21 oktober
1. Morien / Duivenvoorde, in 40.50,451
2. Van der Sloot / Verschuur, op 0,498
3. Smeijsters / Frankenhout, op 0,640
4. Engel / De Groot, op 1,061
5. Sanders / Schaap, op 9,544
6. Rosier / Gras, op 10,164
7. Zwart / Den Boer, op 10,843
8. Hoekzema / Oudsoorn, op 18,016
9. Schilperoort / Heuser, op 21,098
10. Bakker / Kroes, op 24,284

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet