Formido Swift Cup

Swift Cup: Kirsch deelt de lakens uit, harde crash Douma

Tijdens de Formido Finaleraces heeft Steve Kirsch de eerste race in de Formido Suzuki Swift Cup gewonnen. Tim van Gog kon volgen, maar niet meer dan dat en eindigde als tweede. Hans Bos beklom eveneens het erepodium. In de Ladies Cup ging de zege naar Suzanne Jager.

kirsch

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Tim Böhme


Bij de start gaat Steve Kirsch er meteen vandoor, maar kent ook Hans Bos een goede start. Hij duikt de Tarzanbocht in voor Tim van Gog. Aangekomen bij de Gerlachbocht schiet Suzanne Jager, die een mindere start kende, door het gras. Onderaan de Hugenholtzbocht komt ze de baan weer op, waarbij ze niemand raakt. Niemand raken, dat kan Marcel Dekker niet zeggen. Aan het einde van de eerste ronde tikt hij bij het uitkomen van de Kuhmobocht Sandra Douma aan. De onfortuinlijke dame schiet rechtsaf de muur in en komt na een paar omwentelingen om haar as tot stilstand. Er is beweging te zien in de auto, maar ze blijft wel in de auto zitten. Gezien het feit dat de baan niet geblokkeerd is, maar Douma wel dringend hulp behoeft, besluit de wedstrijdleiding om de safetycar in te zetten. De in Naarden wonende Friesin wordt naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk met een gekneusde of gebroken rib.

Vlak voor de neutralisate heeft Tim van Gog de tweede positie overgenomen van Hans Bos. Na de herstart rijden Kirsch en Van Gog samen weg van de achtervolgers. Daarachter strijden Bos, Van Rossen, Stots, Verspaget en Jager, terwijl Peter Schreurs het strijdtoneel heeft moeten verlaten. In deze gevechten toont Hans Bos zijn lef en na enkele ronden weet hij zich los te rijden en de derde plek zeker te stellen. De vierde plek is wat rest voor de strijdende achtervolgers en wordt opgeëist door Martin van Rossen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet