Benelux Racing League

BRL: Zeges voor Bleekemolen en Uljee, Molenaar kampioen

Donald Molenaar heeft met nog een race te gaan de titel veilig gesteld in de Benelux Racing League. Met een tweede plaats profiteerde hij van de uitval van Sandor van Es. Jeroen Bleekemolen won de race. In de BRL-Light klasse was de strijd hevig, maar legden de strijdende heren het af tegen Gaby Uljee. Marijn van Kalmthout, die een nogal bewogen weekend meemaakt, reed naar de derde plaats.

bleek_race1

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Tim Böhme


De eerste race van de dag in de Benelux Racing League wordt gestart middels een rollende start, met de beide auto’s van team Collé op de eerste rij. Sandor van Es grijpt de leiding, voor Donald Molenaar. Daarachter is er een gevecht tussen Danny van Dongen, Jeroen Bleekemolen, Jacky van der Ende en Nelson van der Pol, waarbij laatstegenoemde even door het gras gaat. In de BRL-Light klasse verzilvert Uljee haar poleposition, direct gevolgd door Theo Stor en de goed gestartte Marijn Van Kalmthout.

In de tweede ronde meldt Donny Crevels zich aan de staart van Nelson van der Pol. De twee vechten een felle strijd uit, waarbij ze elkaar raken in de Audi-S Bocht. Het rechter voorwiel van Crevels loopt daardoor aan, waarna de Amsterdammer op het rechte stuk wordt ingehaald door Van der Pol. Bij het aanremmen voor de Tarzanbocht tikt Crevels echter op zijn beurt Van der Pol weer aan, die vervolgens door het grind gaat. Crevels krijgt een drive-through panelty, maar moet de race staken.

In de BRL-Light vindt de strijd plaats om de tweede positie, want Gaby Uljee heeft zich losgemaakt van haar achtervolgers. Theo Stor, Henry Zumbrink, Marijn van Kalmthout en Michel Schaap, knallen met regelmaat drie dik de bochten in, waarbij totaal niet te voorspellen is wie deze strijd gaat winnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet