Clio Cup

Clio Cup: Van Riet pakt zege en leiding in de titelstrijd

480_van-riet-podium

De eerste race van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup is een prooi geworden voor Pim van Riet. Een dramatische race voor kampioenschapsleider Tim Buijs zorgt ervoor dat Van Riet nu de beste papieren in handen heeft voor de titel met nog één race, later vandaag, in het vooruitzicht. Sebastiaan en Michael Bleekemolen eindigen als tweede en derde.


van_riet

Tekst: Maarten Overdijk
Foto: Tim Böhme/PR

Na twee opwarmronden wordt het veld vol Clio’s losgelaten. Sebastiaan Bleekemolen, gestart vanaf de derde positie, kiest in de Tarzanbocht de buitenwaardse lijn en komt daarmee aan de leiding te liggen, voor Pim van Riet. In de Hugenholtzbocht spint in de achterhoede Sylvester van Heijningen van de baan. Hij vervolgt zijn race als laatste, maar hij zou nog meer van zich laten horen. In het Scheivlak gaat het vervolgens mis voor René Steenmetz, Christiaan Jorissen en Peter Bergervoet. De Clio van Steenmetz staat op de baan stil, waardoor de safetycar in de baan komt. Kampioenschapsleider Tim Buijs komt als laatste aan bij de pits en is dus ook niet ongeschonden uit de strijd gekomen.

Iedereen besluit om gelijk na de eerste ronde binnen te komen voor de verplichte ‘drie minuten pitstop’, behalve Van Heijningen. Hij kiest ervoor als eerste aan te sluiten achter de safetycar, die op zijn beurt niet goed weet wat hij hiermee aanmoet. In plaats van op normaal tempo de nieuwe leider in de race aan te voeren, rijdt de safetycar stapvoets over het circuit, hetgeen in het nadeel is van Van Heijningen.

Na twee ronden wordt het veld weer losgelaten. Van Heijningen geeft volgas bij het opkomen van het rechte stuk, maar spint als gevolg van zijn afgekoelde banden. Hij kan zijn weg snel vervolgen. Een halve minuut achter hem rijden Sebastiaan Bleekemolen, Pim van Riet, Robert van den Berg en Addie van de Ven. Tim Buijs rijdt rond op een matige zeventiende positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet