SEAT Cupra Cup

Seat Cupra Cup: Verschuur en Van der Sloot naar zege

Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot hebben de laatste twee-uurs race van het seizoen gewonnen tijdens de Finaleraces op het Circuit Park Zandvoort. In een race waarbij de strijd aan kop spannend was, bleef ze uiteindelijk de equipe van Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde nipt voor. De laatste podiumplek was voor Quint Engel en Dennis de Groot.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto’s: Gerrie Hoekstra


De start van de race verloopt schoon en schadevrij, maar vindt wel met enig oponthoud plaats. De Seat van Harry Dekker en Boy van der Heide verliest nagenoeg zijn complete inhoud aan olie tijdens de opwarmronde en aangezien Dekker slingerend zijn banden op temperatuur probeerde te krijgen en aanvankelijk geen olielampje zag branden, ligt er van het Scheivlak tot aan de Audi-S Bocht een welvend oliespoor.

Na de rustige start komt met name Christiaan Frankenhout goed in zijn ritme. Hij komt aan de leiding te liggen, maar de verschillen vooraan zijn klein. Na een half uur racen heeft hij echter Quint Engel nog duidelijk in zijn spiegels en volgen ook Ronald Morien , Sandra van der Sloot en Ward Rosier binnen vier seconden.

480_frankenhout

Halverwege de wedstrijd vinden de meeste rijderswissels plaats. Als deze zijn geweest zien we ineens een kopgroep met Geert Smeijsters, Ferry Duivenvoorde en Dennis de Groot die de auto’s hebben overgenomen van respectievelijk Frankenhout, Morien en Engel. Kortstondig strijden de heren bumper aan bumper, waarna Duivenvoorde bij het opkomen van het rechte stuk de leiding grijpt. Het is het begin van een terugval van Geert Smeijsters, die uiteindelijk de zilvergrijze Seat thuis brengt op een achtste positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet