Racing Shows

Racing Shows: Audi en Mercedes publiekstrekkers 26e editie Brussels Retro Festival

Wie dit weekend niet naar Zolder of Zandvoort gaat, heeft nog de mogelijkheid om zaterdag en zondag naar de 26e editie van het Brussels Retro Festival te gaan. Vroege vogels kunnen dan nog bijtijds de Formule l Finale volgen.

silberpfeile
De Silberpfeile van Mercedes en Audi vormen het middelpunt van de 26e editie
van het Brussels Retro Festival. De auto's op de achtergrondaffiche ontbreken
helaas

Tekst en Foto’s’s Willem J. Staat


Audi en Mercedes publiekstrekkers
Als publiekstrekkers voor deze 26e editie van het Brussels Retro Festival fungeren de Auto Union type A 1934, waarmee de legendarische Bernd Rosemeyer destijds furore maakte, en de Mercedes Benz W125 waarmee “Regenmeister” Rudolf Caracciola uitkwam. Op de stand van de Alpine club wordt er een hommage gebracht aan de onlangs overleden Jean Rédélé, die eigenlijk de grondlegger was van de sportactiviteiten van Renault.

austin_healeu_lm_2
Een zeldzame Austin Healey die in 1968 en 1969 op Le Mans reed. Optisch bijna
een kopie van de beroemde Lola T70

Er vielen iets minder historische racewagens dan vorig jaar te bewonderen, maar de prachtige Le Mans Austin Healey uit 1968/1969 moet zeker tot één van de hoogtepunten van de show gerekend worden. Zowel Toyota als Nissan pakken met prachtige historische stands uit. Wie van automobilia houdt, kan zijn hart ophalen aan schaalmodellen, en de veelal zeldzame vaak Franstalige autosportboeken die tegen werkelijk spotprijzen worden aangeboden. Voor de diehard autosportenthousiast zeker de moeite waard. Het Brussels Restrofestival is zowel zaterdag als zondag van 9.30u geopend en sluit op beide dagen om 18.30u haar deuren.

1970_porsche_914-6
Gerard Larrousse reed met dez VW Porsche 914-6 de Rallye van Monte Carlo in
1970. Dit is de originele fabrieksauto.l
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet