IndyCar

Champcar: Oriol Servia "tijdelijk" terug bij PKV in Australie

De Spanjaard Oriol Servia keert in Surfer’s Paradise voor één weekend terug bij zijn oude team PKV Racing. In 2006 kwam Servia het gehele seizoen voor PKV uit. Servia kwam in de eerste elf races van dit seizoen voor het team van Forsythe uit. De Fransman Tristan Gommendy, die het gehele seizoen voor PKV uitkwam kampt met sponsorproblemen.

Tekst en foto Willem J. Staat

servia_portret
Oriol Servia "tijdelijk" terug bij zijn oude taam PKV

Servia vervangt Gommendy
Volgens een statement van PKV kampt de Fransman Gommendy met “zakelijke problemen ofwel sponsorproblemen” waarvan men bij PKV verwacht dat ze voor de laatste race in Mexico zullen worden opgelost. Mark Johnson van PKV Racing: “Gelukkig was Oriol Servia aanstaand weekend beschikbaar en hij werkt samen met zijn oude engineer. Aangezien Oriol op Surfer’s Paradise altijd erg sterk is moet dit PKV in staat stellen om het weekend succesvol af te kunnen sluiten. In het kampioenschap bezet Servia de zesde plek.

Oriol Servia: “Ik ben blij dat ik in staat wordt gesteld om met de leiders in het kampioenschap voor de punten te blijven vechten. Ik ben Kevin Kalkhoven, Jimmy Vasser en Mark Johnson hiervoor erg dankbaar. Een voordeel is dat ik weer met mijn oude engineer Yves Touron kan samenwerken. Hopelijk kan ik hier nu eens eindelijk voor mijzelf en het team scoren”

Gommendy behaalde tijdens de laatste wedstrijd op Assen met een vierde plek zijn beste seizoensresultaat. Tevens pakte de Fransman de pole op Mont Tremblant en kwalificeerde zich in 10 wedstrijden zesmaal in de Top 10. In het kampioenschap bezet de Fransman de elfde plek en staat vijfde in de rookie-standings.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet