Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: diskwalificatie Tim Coronel gehandhaafd

De diskwalificatie van Tim Coronel na zijn zege in de tweede race van de Samsung BMW 130i Cup op het circuit van Zolder wordt niet teruggedraaid. Dit heeft het College van Beroep voor de Autosport bepaald.

Ekris Motorsport diende na de race, verreden tijdens de Masters of Formula 3 op het circuit van Zolder, een protest in tegen het sluitmechanisme van de motorkap van de auto van Coronel. Volgens Ekris Motorsport was de constructie in strijd met de specificaties zoals die zijn genoemd in het technisch reglement van de Samsung BMW 130i Cup.
Tim Coronel ging tegen zijn diskwalificatie bij de KNAF in beroep, dit beroep diende op 10 september.
Het College kwam tot de conclusie dat niet zij, maar de Royal Automobile Club Belgium (RACB) bevoegd is om bij dit beroep een beslissing te nemen. Dit vanwege het feit dat de race in België is verreden. Het doet volgens het College niet ter zake dat de races onder auspiciën van de KNAF en met behulp van Nederlandse officials zijn verreden. Coronel had zijn beroep dus bij het RACB moeten indienen, aldus het College. Het College vindt zichzelf in deze zaak dus onbevoegd om een beslissing te nemen.
Dit resultaat betekent dat klassementsaanvoerder Ricardo van der Ende met nog twee races te gaan een voorsprong heeft van negentien punten heeft op tweede man Tim Coronel. Met nog maximaal twintig punten te behalen is de missie van Coronel zo goed als kansloos.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet