BTCC

Div: Fabrizio Giovanardi pakt titel BTCC


480_plato

Extra steun
Ondanks deze extra steun van Coronel eindigde de Brit in alle drie de races tijdens de seizoensfinale op Thruxton achter zijn rivaal Fabrizio Giovanardi. De Italiaan won de eerste twee races met Plato in zijn kielzog. Hierdoor was de voorsprong in het kampioenschap van SEAT Sport UK-rijder Plato geslonken van negen tot slechts één punt.

480_giovanardi_high

Mooie finale
Alles kwam dus aan op de allerlaatste race. Giovanardi had ook hier de overhand. De Italiaan reed op zijn Dunlop-banden naar de tweede plaats in de race en had een veilige marge op Plato, die als vierde over de eindstreep kwam achter Giovanardi's teamgenoot en buffer Tom Chilton. Giovanardi heeft na 30 wedstrijden 300 punten verzameld. Slechts 4 meer dan Plato, die dus met minimaal verschil verslagen is.

480_btcc_groep

Constant
Tom Coronel begon zijn eerste race als twaalfde en werkte zich op naar P8. De tweede manche zou de inwoner van Laren als zevende afsluiten en de derde opnieuw als achtste. Driemaal in de punten dus voor Coronel, die derhalve kan terugkijken op een constant weekend.

480_tom_coronel_portret
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet