Supercar Challenge

DSC: Superweekend Brinkmann-Motorsport op Spa


Race 2
Elmar Grimm, rijdend in de grijze Audi, ging al snel aan kop in race 2. Arjan van der Zwaan pakte op zijn beurt de tweede plaats en reed goede rondetijden. "Alles hebben we vol gas gedaan. We zijn er vol voor gegaan. Als je dan ook een beetje geluk hebt, is er veel mogelijk’’, aldus Arjan van der Zwaan, die als tweede binnenkwam voor de wissel. Wederom vanwege de vele strafseconden, kwam partner Ardi van der Hoek pas als vijfde terug de racebaan op. Hij heeft vervolgens de Viper van de grote rivaal De Graaff/Ribbens ingehaald (die later overigens ook nog uitviel) en daarna tevens Meindert van Buuren. Bovendien klokte het duo wederom de snelste ronde en finishte het team als tweede. Dat was wederom achter Elmar Grimm, die dus twee nette zeges boekte op Spa-Francorchamps. Ric Wood pakte met stek 3 de laatste plek op het GT-ereschavot.

Terug aan kop
Omdat de concurrerende Viper van De Graaff/Ribbens niet verder kwam dan een vijfde en zesde klassering op Spa-Francorchamps, wisten Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek de kop van het klassement terug te veroveren."We kijken nu erg uit naar het finaleweekend, dat 27 en 28 oktober op Assen is. Het TT-circuit ligt ons goed’’, zegt teambaas Olly Brinkmann. "Alleen zullen we wederom veel strafseconden meekrijgen, dus we moeten dan vol aan de bak en het licht uit onze ogen rijden. Hopelijk kunnen we het kampioenschap winnen. We staan er met twee wagens goed voor.’’

480_avdz_podium_spa

Spannend
De spanning in de strijd om het kampioenschap is om te snijden. Want het duo Van der Zwaan/Van der Hoek heeft slechts twee puntjes voorsprong op De Graaff/Ribbens. Elmar Grimm volgt op niet meer dan negen punten.

Supersport I
In de Supersport I-divisie waren er op Spa-Francorchamps zeges voor Henk Thuis (eerste race) en Ruud Olij (manche 2). Peter van der Kolk veroverde een tweede plaats, net als het duo Siebrand Dijkstra/André de Vries. Thuis en Olij scoorden beiden, naast de reeds gememoreerde zeges, tevens een derde plek.

Supersport II
In de Supersport II-klasse hadden Helmert van der Slik en Isaac van der Slik een topweekend. Het duo pakte in hun divisie een eerste en tweede plaats weg. Ook hun rivalen Tony Brown en Ian White pakte een één en een twee. De derde stekken op het supersnelle Belgische asfalt, inclusief de beroemde bocht Eau Rouge, werden een prooi voor Milko Tas (eerste wedstrijd) en Win Kroegman (manche 2).

Sport
Tot slot kwamen op de ruim 7 kilometer lange baan ook nog de wagens uit de Sport in actie. De JR Motorsport-bolide van Richard van de Bos greep een dubbele winst. Eugene Jansen was met een tweede en derde plaats eveneens succesvol. De overige ereplaatsen gingen naar Bas Barenbrug (tweede in heat 1) en Berry van Elk (derde in tweede race).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet