Supercar Challenge

DSC: Superweekend Brinkmann-Motorsport op Spa


Goede kwalificatie
Ook op het prachtige Belgische circuit Spa-Francorchamps was het weer spannend. Omdat ieder puntje telt, waren de teams zeer gebrand om te vlammen tijdens de kwalificatie. Niet alleen omdat een goede startpositie voor de race te veroveren, maar tevens om het bonuspunt voor de pole-position te bemachtigen. Dat lukte voor Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan uitstekend, want met een snelste ronde van 2.23,455 was het koppel dik een seconde sneller dan Elmar Grimm (tweede plaats) en minimaal drie tellen rapper dan de rest van het veld.

480_avdz_avdz_spa1

Race 1
Tijdens de eerste race nam Ardi van der Hoek de eerste helft van de race (over een uur plus een ronde) voor zijn rekening. Hij kwam bij de start in aanraking met Elmar Grimm en één van de Mosler-wagens. Daardoor verloor hij drie plaatsen. Er waren echter geen grote beschadigingen aan de DTM Audi TTR en zo kon hij de achtervolging inzetten en weer oprukken naar P2. Elmar Grimm was dit weekend helemaal niet te houden en reed zeer strak op kop.

Pitstops
Tijdens de verplichte pitstop kwam Van der Hoek/Van der Zwaan als tweede de pitstraat in. Omdat het succesvolle team door de recente successen veel strafseconden heeft gekregen – en dus langer in de pit moet wachten dan de concurrentie – kwam de wagen pas weer als vijfde terug de baan op. Arjan van der Zwaan, die inmiddels het stuur had overgenomen, reed daarna prima. En ondanks dat de motor weer wat begon te sputteren, boekte het koppel met plek drie een podiumplaats. Bovendien was er met 2:26,367 ook weer de snelste raceronde gereden en dat betekende een belangrijk extra kampioenschapspuntje. Elmar Grimm deed het nog beter en veroverde al weer een eerste plaats, gevolgd door Meindert van Buuren die P2 pakte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet