Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Kechele grijpt kampioenschap in Spa Francorchamps


Op een zonnig Spa Francorchamps werd nog dezelfde middag de tweede manche van het weekend verreden. Kechele vertrok vanaf de pole position en kende een goede start. Paul Meijer en Tobias Hegewald restte niets anders dan de achtervolging in te zetten. Voor Dennis Swart was de race van korte duur. Hij verremde zich in de chaos na de start en moest zijn bolide al in de eerste bocht langs de baan parkeren.

3

Niet lang daarna kreeg Valtteri Bottas een drive-through penalty voorgeschoteld vanwege een valse start. De Finse rijder zag hierdoor zijn hoop op een goede eindklassering in rook opgaan en vervolgde zijn weg op de 20e plaats. Voorin het veld was er ondertussen volop actie. Paul Meijer zette alles op alles om Kechele voorbij te steken. Dit was echter weinig succesvol, want de coureur van AR Motorsport schoot even van het circuit af en beschadigde de onderzijde van zijn auto enigszins. Toch kon Meijer de druk op Kechele er de hele race vol op houden. Frank Kechele hield zijn hoofd koel en passeerde na twaalf ronden als eerste de finishlijn.

Na een jaar waarin Kechele wegens ziekte niet actief was in de autosport, kwam de titel in het NEC Formule Renault 2.0 als een welkome bekroning op een goed seizoen.

Volgend weekend worden de laatste twee races van het NEC Formule Renault 2.0 seizoen verreden in Hockenheim.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet