Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Kechele grijpt kampioenschap in Spa Francorchamps

Dit weekend kwam het NEC Formule Renault 2.0 in actie op het circuit van Spa Francorchamps. Voor Frank Kechele was het een weekend met een gouden randje. Hij bekroonde zijn sterke seizoen met het binnenhalen van de titel en boekte terloops zijn achtste overwinning van het jaar.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: Chris Schotanus

2

Na zijn goede comeback in Oschersleben was Paul Meijer ook dit weekend in Spa Francorchamps weer van de partij bij AR Motorsport. De champagne was hem blijkbaar dusdanig goed bevallen, dat hij in de eerste kwalificatie meteen de pole voor de eerste wedstrijd opeiste. Frank Kechele pakte de tweede startplaats, net voor Tobias Hegewald. In de tweede kwalificatie was Kechele nipt de snelste en moest Meijer genoegen nemen met de tweede stek. Tobias Hegewald claimde wederom de derde startplaats.

Bij het doven van de startlichten van de eerste race kwam Paul Meijer prima van zijn plaats en dook als eerste La Source in. Achter hem volgden Kechele en Hegewald. In de beginfase van de race was Valtteri Bottas te enthousiast en viel na een fout terug naar de tiende positie. Hij kon zich echter goed herpakken en al snel knokte hij zich weer terug naar voren. Nick Catsburg kende een goede start en was de hele wedstrijd in een fel gevecht verwikkeld met Dimitri Raihklin en Steffen Møller. De drie rijders gaven elkaar geen duimbreed toe en streden om iedere centimeter asfalt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet