DTM

DTM: Zege Jamie Green, titel voor Mattias Ekström


Halfweg koers
Halverwege de race komt ook Timo Scheider de pit in voor zijn eerste stop. Ekström rijdt maar door. Hij heeft dus een totaal andere strategie dan Spengler. Met nog 16 van de 37 ronden te gaan, komt hij eindelijk binnen. De stop duurt redelijk lang, waardoor hij achter Timo Scheider weer terug op de baan komt. Green is ook binnen geweest en blijft riant leiden. Van de rijders die reeds één keer ‘in’ zijn geweest, leidt Green voor Scheider, Ekström, Schneider en dan volgt Spengler. Tomczyk is ondertussen opgerukt naar P12.

Spanning
Met nog 10 ronden te gaan komt Ekström voor zijn tweede stop naar binnen. Hij heeft een mooie vlotte bandenwissel en benzinetoevoer van vier seconden. De vraag is wanneer Spengler binnen zal komen. De Canadees lag vlak voor de pitstop van zijn Zweedse rivaal vlak achter hem. En kan Spengler dan ook misschien voor Ekström terugkomen op de baan? Het antwoord komt snel. Nee dat lukt Spengler niet. En nog erger voor de Canadees, Audi-man Tom Kristensen is Spengler ook net te snel af. De Deen zal nu proberen de Mercedes-rivaal zo veel mogelijk af te stoppen. Maar Spengler is vandaag in een supervorm met inhaalmanoeuvres en is Kristensen even later al de baas. Nu moet hij nog op weg naar Ekström. Hij heeft echter nog maar acht rondjes de tijd.

Tijd
Met nog zes ronden te gaan, leidt Green voor Scheider en Ekström. De Zweed heeft het geluk dat Audi-piloot Mike Rockenfeller (die als enige nog een pitstop moet maken) vlak achter hem op P4 ligt en nu Schneider en Spengler aan het ophouden is. Dat kost het Mercedes-duo zeker tijd.

Geen benzine
Met nog vijf ronden te gaan, valt Rockenfeller ineens stil. Dat zo lang doorrijden heeft er voor gezorgd dat zijn benzine op is! Maar ja, Audi heeft vandaag andere belangen dan eventueel een goed resultaat van ‘Rocky’. Ekström moet het nu op eigen kracht doen en heeft met nog vier toeren te gaan, dik twee seconden voorsprong op Spengler. Als het zo blijft is ‘Ekki’ de nieuwe kampioen.

Ekström pakt titel
En het blijft zo. Met één zege en zeven podiumplaatsen in totaal, was Ekström over het gehele seizoen genomen de beste. Met 50 punten blijft hij Spengler er drie voor. De pechvolle Martin Tomczyk (40 punten) is de nummer drie dit jaar en Jamie Green, dankzij zijn enorme eindsprint van twee opeenvolgende zeges, vierde met 34,5 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet