DTM

DTM: Zege Jamie Green, titel voor Mattias Ekström


Laatste race Abt
Bernd Schneider (6de) en Alexandros Margaritis (7de) volgen, terwijl de als 15de gestarte Christian Abt zich knap heeft opgewerkt naar P8. Abt zal vandaag met het mes tussen de tanden rijden, want tijdens zijn 84ste en allerlaatste DTM-optreden wil de fanatieke Duitser natuurlijk een topresultaat neerzetten.

Eerste stops
Na 6 van de in totaal 37 te rijden ronden komt Bruno Spengler naar binnen voor zijn eerste van twee verplichte pitstops. Hij zat op P5 klem achter de top4 en gokt met een vroege stopstrategie. Mika Häkkinen, Alexandros Margaritis, Tom Kristensen en Christian Abt volgen eenzelfde tactiek en komen een rondje later reeds binnen.

Green
In de achtste ronde voert Jamie Green de druk op op de leidende Ekström. Green passeert de kampioenschapsleider even later en de vraag is of de Zweed een probleem heeft. Want Green loopt heel snel weg. Ekström geeft in de negende ronde twee seconden toe op de Britse Mercedes-rijder en dat is wel heel erg veel.

Onduidelijk
Wat er met Ekström aan de hand was, blijft onduidelijk. Want zijn rondetijden lijken zich in de volgende ronden te stabiliseren. Echter, Jamie Green loopt wel steeds verder weg en leidt al met dik vier tellen voorsprong. Achter Ekström zit Timo Scheider en die dringt als Audi-stalgenoot natuurlijk niet aan bij Ekström.

Zuur
Voor Tomczyk lijken de druiven zuur. Want de ver teruggeworpen Tomczyk is de snelste man op het asfalt. Hij is de enige man die het rondje Hockenheim onder de 1.35 minuut aflegt. Na 16 ronden ligt hij echter op plekje 15, nog achter Susie Stoddart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet