Formule 3

F3 Euro Serie: Hülkenberg wint, Grosjean kampioen

podium_zat
Feest voor ASM-teambaas Fred Vasseur en rijders Grosjean en Hülkenberg, plus Yelmer Buurman (vlnr)

In een van de saaiste races van het seizoen in de Formule 3 Euro Serie behaalde Nico Hülkenberg zijn vierde overwinning van het jaar. Op de 4,574 kilometer lange Hockenheimring Baden-Württemberg zegevierde de Duitser onder het toeziend oog van zijn manager Willi Weber voor zijn Franse teamgenoot Romain Grosjean, die daarmee de kampioenstitel in de sterkste juniorklasse van Europa veilig stelde. Yelmer Buurman kwam als derde over de eindstreep en mocht daarmee voor de derde keer dit seizoen op het podium plaatsnemen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Matthé IJzerman

Bij de start pakte Hülkenberg de leiding voor Grosjean en Buurman, die in de strijd met Kobayashi om de derde plaats aan de buitenkant zat en zijn positie tegenover de Japanner kon verdedigen. Renger van der Zande, als negende gestart, strandde al in de eerste ronde als gevolg van een kapotte versnellingsbak. “Jammer, want mijn start was heel goed, maar al bij het inschakelen van de tweede versnelling merkte ik dat er iets niet goed was en daarna ging mijn auto helemaal niet meer”, zei een duidelijk geïrriteerde Van der Zande.

start_f3_zaterdag
Hülkenberg aan de leiding in de eerste ronde

In de derde ronde haalde Kobayashi met een gewaagde actie Buemi in en nam daarmee de vierde plaats over. In de 19e ronde plaatste Grosjean in de Parabolica een aanval op Hülkenberg, maar die verdedigde zijn positie. Twee ronden later schoot James Jakes Dani Clos af door voor de Parabolica veel te laat te remmen en vol achterin de auto van de Spanjaard te rijden, die daarop een halve meter opsteeg. Clos kon zijn race echter voortzetten en verloor opmerkelijk genoeg niet eens zijn achtste plaats. Dat was overigens ook de enige noemenswaardige actie in de wedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet