NASCAR

NASCAR: Spectaculaire zege Jeff Gordon op Talladega. Villeneuve tevreden over debuut

Jacques Villeneuve zijn NASCAR-debuut uitstekend doorstaan. Hoewel de Canadees met zijn Toyota “slechts” als 21e eindigde was hij meer dan tevreden.Talladega staat bekend om de “Big One” en ook dat was ditmaal geen uitzondering. Jeff Gordon reed na een hopeloze kwalificatie een prachtige wedstrijd. Dave Blaney behaalde voor Toyota het beste seizoensresultaat met een derde plaats. Ook dat was een hoogtepunt.

Tekst Willem J.Staat

jacques_villeneuve
Jacques Villeneuve vertelt na afloop zijn belevenissen aan de diverse tv-stations.
Foto: Toyota Motorsports USA

Prachtig debuut Jacques Villeneuve
Hoewel de concurrentie van tevoren nog sceptisch tegenover het debuut van de voormalige F1-kampioen stond, oogstte hij na afloop alle lof van zijn concurrenten. “Ik geloof niet dat ik vandaag vijanden gemaakt heb” grijnsde Jacques met een tevreden gezicht. Hoewel Villeneuve zich als zesde kwalificeerde liet hij zich bewust terugvallen. Jacques Villeneuve: “Dat is toch logisch, ik moest toch leren om van achteren naar voren te komen, bovendien wilde ik de titelkandidaten niet in de weg rijden. Zij deden immers een goed woordje voor me dat ik hier kon racen en dat is toch wel bijzonder.”

villeneuve_nascar_talladega

Opvallend: Jacques rijdt bij zijn debuut met het startnummer 27, evenals zijn vader
destijds bij Ferrari. Ook steunde Villeueve de Unicef bij zijn debuut.
Foto: Toyota Motorsports USA

Jacques Villeneuve: “Bij de “Big One”stuurde ik naar beneden, en kwam in een soort sandwich met een aantal mensen terecht. Bij de laatste herstart kwam de versnellingspook los en bij de laatste herstart verloor ik de derde versnelling. Bovendien kreeg ik nog eens een keer de zwarte vlag omdat het kabeltje van de radioverbinding naar mijn helm losschoot. Ik maakte nogal wat mee. Ik ben blij dat ik voor anderen geen problemen veroorzaakt heb. Voor de race waren er enige bezwaren, ik vind dit niet meer dan logisch. Het doel was om geen moeilijkheden te veroorzaken en vooral geen vijanden te maken. De volgende keer zal het zeker gemakkelijker gaan.” In de Craftsman Truck Race had Villeneuve zich als zesde geklasseerd maar viel na een crash uit.

david_blaney
David Blaney boekte voor Toyota op Talladega met een derde plek het beste
seizoensresultaat. Foto: Toyota Motorsports USA


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet