Clio Cup

Clio Cup: Kalff en Bastiaans overheersend tijdens Pinksterraces (lang)

 phil


Dillon Koster heeft helaas een stapje terug moeten doen in de strijd om de Dunlop SportMaxx Clio Cup. De winnaar van de Paasrace kwam in de tweede race in botsing met Phil Bastiaans en viel uit. Jammer want de Zandvoorter is dit seizoen ontketend en hoort in deze vorm voor de titel te kunnen strijden. Voorlopig heeft hij de nodige achterstand op Phil Bastiaans en Allard Kalff opgelopen. Een andere pechvogel was Mike Verschuur, die een weekend van veel ups en downs meemaakte.

 kalff_actie


Tekst: Matthe IJzerman, fotografie: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 bastiaans_dwars


Nederlandse Belg
Phil Bastiaans had zijn gele ‘Racing for Belgium’ Clio op de beste startplaats gezet. Op zich lijkt dat niet onlogisch maar als we de woorden van de ‘Nederlandse Belg’ mogen geloven was het niet minder dan een wonder of het resultaat van buitengewone stuurmanskunst. “Ik heb nu weer eens goed naar de snelheid van de Clio’s van Allard en Dillon gekeken en die zijn echt sneller”, bromde de Limburger. Mogelijk, maar er is niet veel aanleiding voor het vermoeden van technische verschillen. Met de controle lijkt het dit seizoen goed voor elkaar.

Kleine verschillen
Hans Dekker, die zijn eigen auto’s prepareert, is daar in ieder geval helder over: “Vlak voor de kwalificatietraining worden de computers van alle auto’s ingenomen en opnieuw verdeeld. Als ik mijn eigen snelheid met die van mijn voorliggers vergelijk, dan kan ik niet anders concluderen dan dat de onderlinge verschillen heel klein zijn”, oordeelt de Krimpense enthousiasteling.

Zilvergrijze Clio
Hoe het ook zij, de startopstelling gaf best een gemêleerd beeld. Na de Bleekemolen Clio’s van Dillon Koster (slechts 0,089 seconde langzamer) en Allard Kalff prijkte de auto van Marco Bikkers. Die lijkt de rol over te gaan nemen van zijn teamgenoot Bertus Sanders. Sanders was vorig jaar verreweg de snelste junior en pakte de titel met overmacht. Bikkers' ook al zilvergrijze Clio was een opvallende verschijning, zo helemaal voorin.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet