IndyCar

Champcar: Nelson Philippe vervangt Jan Heylen bij Conquest Racing

Onze zuiderbuur Jan Heylen, die tijdens de Champcar GP of Assen een schitterende tweede plek behaalde, wordt bij het team van Conquest vervangen door de Fransman Nelson Philippe.

Tekst Willem J. Staat

conquest_racing

In deze beschildering zal de Conquest-bolide in het Australische Surfer's Paradise en Mexico
City aan de start verschijnen. Foto: PR

Nelson Philippe vervangt Jan Heylen
De Fransman Nelson Philippe komt met steun van de Australische Juniper Property Development Group in de twee laatste Champcarwedstrijden van dit seizoen uit. In 2004 en 2005 kwam Philippe 19 maal voor het team van Conquest uit en scoorde voor CTE-HVM Racing(de voorloper van Minardi Team USA) zijn eerste Champcar-overwinning in het Australische Surfer’s Paradise vorig jaar. Jan Heylen reageerde teleurgesteld in de Belgische media.

Heylen: “Dit is bijzonder jammer, maar het is de harde realiteit in de autosport. Na mijn schitterende tweede plaats in Nederland keek ik samen met mijn teammanager Eric Bachelart enorm uit naar de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Wij hebben heel hard gewerkt om de auto te krijgen waar hij nu is en ik had heel graag het seizoen afgewerkt. Maar het gaat dus niet door. Ik vind het ook jammer voor mijn Belgische sponsor Grafityp. Het bedrijf heeft veel meer gedaan dan gevraagd werd.” Heylen verklaart begrip te hebben voor de uitleg van Conquest-teameigenaar Eric Bachelart en hoopt in 2008 weer in de Champcarworldseries aan de start te staan. Volgens de ”Gazet van Antwerpen” meldt Conquest Racing dat de organisatie van de Champcarwedstrijd in Zolder niet geheel haar financiële verplichtingen is nagekomen en dit de reden is van het voortijdige vertrek van Heylen.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet