NK Formule Renault

NK Formule Renault: Strous domineert, Van der Ende smaakmaker (lang)


 baslammers

Potentieel
Een spin kostte Bas Lammers in de eerste race een goede klassering, in de tweede wedstrijd toont hij echter zijn potentieel en rijdt een zeer volwassen race. “Ik kijk met een goed gevoel terug op dit weekend. Met afstand was ik de snelste rookie in het veld en samen met het team van MP Motorsport hebben aangetoond ons met de top te kunnen meten. We kijken dan ook erg uit naar de komende wedstrijd.”

 carlovandam

Zwaar weekend
Carlo van Dam kende een zwaar weekend met zijn SG Formula team. Geen enkel moment kon hij zich met de top meten en vertoefde hij onzichtbaar in het middenveld. “Ik kwam dit weekend naar Zandvoort om veel kilometers te rijden voor mijn races om het Europees Kampioenschap. Ik had dus niets te verliezen maar wilde natuurlijk voor het thuispubliek en mijn sponsors het nodige laten zien. Dit weekend had ik echter niet het geluk aan mijn zijde. Ik had in de opwarmronde voor de eerste race al problemen met mijn koppeling waardoor ik niet kon aanvallen. Ook in de tweede race was een podiumplek buiten bereik. Jammer, maar verder niet getreurd. Ik heb dit weekend veel van mijn sponsoren kennis laten maken met alle mooie facetten van autosport en hoop tijdens de eerstvolgende wedstrijd van mijn 'Europese tournee' wel mijn snelheid om te zetten in resultaat!”

 belmans
Pieter Belmans, hoogvlieger op Spa, laagvlieger op Zandvoort.

Eerste keer
Een ronde langs de buitenlandse teams leverde louter enthousiaste reactie op. “Dit is de eerste keer dat wij met ons Formule Renault team op Zandvoort rijden,” verteld teammanager Tony Shaw van Manor Motorsport. “Ik moet eerlijk bekennen dat wij het niveau binnen het Nederlands Formule Renault kampioenschap toch onderschat hebben. Dit doet namelijk werkelijk niets onder voor het Brits Kampioenschap. Daarnaast is ook het circuit en de sfeer fantastisch. Kijk niet raar op als we tijdens de Marlboro Masters weer aan de start verschijnen.”

Hogan
Ook Manor Motorsport coureur Patrick Hogan kijkt met enthousiasme terug op de Pinksterraces. “Perfect dat we ons meteen in de top konden nestelen. Ik heb twee spectaculaire races verreden en het flink aan de stok gehad met Ricardo van der Ende. Het was van beide kanten een eerlijk gevecht. Uiteindelijk wist Ricardo mij te verschalken. Een prima manoeuvre hoor, ik heb hem er zojuist nog mee gefeliciteerd.”

 mervyn_kool

Dienstweigeraar
Mervin Kool had het niet zo naar zijn zin. In de eerste race had hij te kampen met een onwillige versnellingsbak, waarvan de tweede versnelling dienst weigerde. In de tweede race lag hij goed op koers om een eerste top 10 klassering te halen. Maar de voor hem rijdende Yann Clairey wist van geen wijken. “Het is heel lastig als je vlak achter iemand rijdt. Je hebt dan geen druk op je voorvleugel en dan is je auto ineens onderstuurd, waardoor je van het gas af moet. Dan kun je inhalen wel vergeten. Dat is heel frustrerend als je in feite sneller bent dan degene die voor je rijdt. Maar ook dat hoort bij mijn leerproces”, concludeerde Kool terecht.

Volgende races
De volgende twee Formule Renault races worden tijdens de Marlboro Masters verreden. Ook dan verwacht Renault Sport weer diverse buitenlandse gastrijders uit ondermeer het Brits en Frans Formule Renault kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet