NK Formule Renault

NK Formule Renault: Strous domineert, Van der Ende smaakmaker (lang)


 junior_juicht

Meer dan tevreden
Junior Strous kijkt meer dan tevreden terug op de Pinksterraces. “Een eerste dubbele zege voor Mr. Glow Motorsport, twee pole positions en twee keer de snelste ronde. Dit was echt een topweekend voor ons.” Met betrekking tot zijn doelstellingen voor dit seizoen is Strous duidelijk. “Onze eerste prioriteit is de deelname aan het Europees kampioenschap Formule Renault. In het Nederlands kampioenschap hopen we de komende races een forse voorsprong qua punten op te bouwen. Doordat 1 race samenvalt met het EK mis ik deze race, een voorsprong in het Nederlands kampioenschap is dan ook van essentieel belang.”

 ontploft

Ontploffing
Met het vallen van de finishvlag ontploft de pitbox van het Start Racing Team bijkans van vreugde. Een strakke race van Ricardo van der Ende resulteert in een prachtige podiumplek. “Dit voelt als een overwinning. Mens, wat ben ik blij. Het was een superrace. We hebben het als team nu goed voor elkaar. De snelheid is er en als die Hogan me niet zo lang had opgehouden had ik misschien ook Strous nog onder druk kunnen zetten. In ieder geval geeft dit ons een heel goed perspectief voor de Marlboro Masters, dé race van het jaar. Ik weet nu zeker dat we dit jaar ook races gaan winnen”, aldus een dolblije Van der Ende.

 vanderzande

Helemaal top
Ook Renger van der Zande was erg te spreken over zijn optreden gedurende de Pinksterraces. “Helemaal top dat ik in deze twee belangrijke wedstrijden tijdens de Pinksterraces zo goed heb gepresteerd. Ik kwam met hoge verwachtingen naar Zandvoort en dan is het te gek dat ik het hier heb weten af te maken met een podiumplek!

 zande_podium

Nadat ik vorig jaar nog bezweek onder de grote druk, probeerde ik me nu voor de volle 100% te concentreren op mijn job. In die opzet ben ik meer dan geslaagd! Deze champagne smaakt naar meer!” Aldus de 19 jarige coureur uit Nijmegen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet