NK Formule Renault

NK Formule Renault: Strous domineert, Van der Ende smaakmaker (lang)


 spin1

 patrick_dirks
Patrick Dirks ging vroeg in de race in de rondte en verloor daarbij o.a. zijn neus. Het betekende voor hem helaas einde race. Gelukkig stond er voor de middag nog een race op het programma.

360 graden spin
Door alle mêlee in de eerste ronde slaat Junior Strous direct een enorm gat. Onbedreigd rijdt hij naar de eerste overwinning van het weekend. Achter hem beleeft MP Motorsport coureur Bas Lammers nog een hachelijk moment. “In de Marlboro bocht ging ik te ver over de curbstone. Hierdoor maakte ik een 360 graden spin. Erg spectaculair voor het publiek, maar het kostte me wel een goede eindklassering.” Uiteindelijk weet Lammers zijn auto als veertiende over de finishlijn te krijgen. Terloops zet hij wel een goede rondetijd neer, waardoor hij de tweede race als vijfde mag aanvangen.

 junior_strous

Junior weer op pole
Ook race twee is het Junior Strous die vanaf pole position start. Direct na de start neemt Ricardo de derde positie over van Renger van der Zande. Van der Zande is echter wakker en pakt zijn plek in de eerste bocht direct terug. Totdat beide rijders het Scheivlak bereiken.

 vanderende

Van der Ende plaats een briljante inhaalmanoeuvre en rijdt meteen het gat met Patrick Hogan dicht. Er ontstaat een prachtig gevecht tussen beide coureurs.

Hoofdprijs
Achter hen vechten Renger van der Zande en Bas Lammers om de vierde positie. Door alle gevechten profiteert Strous en verdwijnt andermaal aan de horizon.

 duel_hogan

Met nog twee ronden te gaan gaat Ricardo van der Ende voor de hoofdprijs en dwingt Hogan in een fout. Van der Zande profiteert mee en grijpt de laatste podiumplek achter Junior Strous en Ricardo van der Ende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet