NK Formule Renault

NK Formule Renault: Strous domineert, Van der Ende smaakmaker (lang)

 strous_domineert

Enerverend. Zo mogen beide Formule Renault wedstrijden tijdens de Pinksterraces bestempeld worden. In een vol veld van 22 bolides waren vele inhaalacties te zien. De aanwezige buitenlandse gastrijders zorgden voor een extra dimensie. Doordat zij niet strijden om het Nederlands Kampioenschap, konden zij de reguliere deelnemers op onbevangen wijze het vuur aan de schenen leggen.


Tekst: Sander Dorsman, fotografie: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 ricardo_ouders

Close
De kwalificatiesessie op zaterdag was al een teken dat het publiek een tweetal mooie wedstrijden tegemoet kon zien. De top 10 wist zich onnoemelijk dicht bij elkaar te kwalificeren. Voorin het veld zette Ricardo van der Ende zijn Start Racing Team bolide op de eerste startrij op slechts 0.004 seconde van pole-man Junior Strous.

 nieuwe_vleugel
Eén van de buitenlandse teams probeerde tijdens de training een nieuwe vleugel uit. Zonder veel succes overigens ...

Touche
Meteen na de start van de eerste wedstrijd stuurt Strous zijn auto richting de binnenzijde van de baan en voorkomt hiermee een actie van Ricardo van der Ende. Van der Ende sluit direct aan, maar de Ierse gastrijder Patrick Hogan rijdt in de Tarzan bocht hard tegen hem aan. “Doordat Hogan me raakte was er een forse schade aan de auto. In mijn spiegels zag ik hoe een stuk carrosserie in mijn linkerachterband sneed. Gelukkig konden we onze race vervolgen,” blikt van der Ende terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet