Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: radicale wijzigingen in 2008

Vandaag heeft het organisatiecomité van de World Series by Renault bekend gemaakt dat het sportieve reglement voor de 2008 editie van de Eurocup Formule Renault 2.0 flink aangepast wordt. Door de implementatie van een zogenaamde Superpole sessie en een kwalificatie race worden er maar liefst 50 inschrijvingen voor het kampioenschap geaccepteerd.

Tekst: Sander Dorsman

Dat deze 50 rijders niet allemaal aan de start van de twee hoofdraces zullen verschijnen moge duidelijk zijn. Na de kwalificatiesessies gaan de snelste 24 coureurs door naar de Superpole, waarin de definitieve startopstelling voor hen bepaald wordt. De overige 26 rijders moeten in een 15 minuten durende kwalificatie race uitvechten wie er aan de hoofdraces mee mogen doen. Hierbij is de uitslag van de kwalificatie race bepalend. Het aantal rijders dat in totaal aan de hoofdraces mee mag doen is per circuit verschillend.

Evenals dit seizoen het geval is, zal de Eurocup Formule Renault 2.0 in 2008 tijdens de 7 World Series by Renault evenementen aan de start verschijnen. In totaal bestaat het kampioenschap dan ook over 14 races. De kalender blijft volgend jaar in de basis gelijk aan die van dit seizoen. Het enige vraagteken is of het evenement in Turkije op de kalender gehandhaafd blijft, of dat deze vervangen wordt door een evenement in Italië. De overige landen die worden aangedaan door de World Series by Renault zijn: België, Duitsland, Hongarije, Groot Brittannië, Frankrijk en Spanje.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet