Formula Ford

Formule Ford: Pastorelli verslaat Krohn met één punt in Benelux-strijd (lang)- update crash Svensson

480_pastorelli

Heel veel mooier had het Formule Ford seizoen 2007 niet af kunnen lopen. Drie van de vier titels werden beslist tijdens het drukbezochte A1 Grand Prix-weekend op Circuit Park Zandvoort. Al eerder wist Auke Genemans zich te verzekeren van de Zetec Benelux-titel en voegde daar nu de Nederlandse titel aan toe. De dubbelslag van Francesco Pastorelli completeerde dit weekend het Geva-succes. Al moest Pastorelli daar wel hard voor werken.

480_pasto_kampioen_4582

Tekst: Jakob Dekker
Foto’s: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Dirk van Zon

480_krohn_kwalificatie

Kwalificatie
In de kwalificatie ging de beste tijd namelijk naar Anders Krohn, die daarmee zijn aanvalskracht nog eens duidelijk onderstreepte. Pastorelli pakte de derde plaats en stond daarmee precies tussen de KTG-teamleden Simon Knap en Rogier Jongejans. John Svensson en Rogier de Wit vormden samen de derde rij voor Shirley van der Lof en Henk Vuik.

Florie toch nog in Zetec
In de Zetec-klasse keerde Michel Florie toch nog een keer terug. De Duratec waar hij voor dit weekend zijn zinnen op had gezet, was volgens officiële lezing nog niet klaar.

480_lemvard

Maar na afloop verklaarde de Amsterdammer bij Vuik Racing de bolide gekocht te hebben waarmee het Thaise talent Jack Lemvard dit weekend in de Formule Ford debuteerde.

480_strijd_auke_florie

Mede door de terugkeer van Florie moest Auke Genemans nog echt aan de bak om zijn tweede Zetec-titel veilig te stellen. In totaal meldden zich twintig rijders voor dit slotstuk van een mooi Formule Ford-seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet