Formido Swift Cup

Swift Cup: ‘Viel Spass’ kampioen Steve Kirsch en gillende Sandra Douma (lang)


Drive through Tim van Gog
Na zeven ronden komt leider Tim van Gog de pits in. De wedstrijdleiding heeft besloten dat Van Gog schuldig is aan het van de baan tikken van Steve Kirsch vlak na de start. Tim van Gog krijgt een drive through-penalty en dat kost hem de zege. Gevolg is dat Sandra Douma de leiding overneemt. Peter Schreurs gaat ondertussen Martin van Rossen jr. voorbij en pakt verrassend P2. Van Rossen slaat even later bij het ingaan van rondje 9 terug door Schreurs aan de binnenkant van de Tarzan-bocht te verschalken. Ondertussen is Suzanne Jager in haar opvallende roze wagen aangesloten bij het groepje van nu vijf coureurs dat hard knokt voor de plekken twee tot en met zes.

480_oord_balk_4930

Over
Cees van Oord en Theresia Blak vechten met elkaar om P15 maar raken elkaar en vliegen in ronde 10 beiden van de baan. Hun wedstrijd is over.

480_bos_passeert1_0932

480_bos_passeert2_0933

Geweldig
Het kwintet dat strijdt om P2 maakt er een geweldig gevecht van. Bij het ingaan van de 12de en laatste ronde zet Hans Bos zijn wagen voor die van Peter Schreurs. Zo pakt hij plek 3. Sandra Douma rijdt vervolgens rustig naar de winst. Achter haar finishen Martin van Rossen jr., Hans Bos, Peter Schreurs, Karel Verspaget en Suzanne Jager binnen 0,67 seconde van elkaar. Dat geeft aan hoe close en spannend deze strijd was!

Steve Kirsch (7de) en Tim van Gog (8ste) finishen ook nog in de punten. Laura Kool, die na haar vroege pitstop toch nog is doorgereden, finisht als 15de op twee ronden achterstand. Bij de Ladies Cup gaat de winst uiteraard naar Sandra Douma. Suzanne Jager pakt haar zoveelste tweede plaats en Kim van den Berg verovert haar tweede derde plek van het raceweekend.

480_sandra_rossen_4996

Eerste zege
Sandra Douma: Mijn eerste overall-overwinning ooit tijdens een A-evenement. Ongelooflijk wat mooi!’’, stelde de blondine enthousiast. "Ik heb ooit een pole gescoord tijdens een Masters-weekend. Maar toen won ik niet. Maar tjeetje, ik had het wel even benauwd hoor.’’

Gillen van vreugde
"Ik kon natuurlijk profiteren van het feit dat Tim van Gog Steve Kirsch eraf tikte en Tim daarvoor vervolgens een drive through-penalty kreeg. Omdat de coureurs achter me flink aan het vechten waren, kon ik profiteren en wegrijden. Maar in plaats van dat ik me vervolgens puur op de race concentreerde, bleef ik toch continu in mijn achteruitkijkspiegel kijken.

480_rossen_4903

Ik dacht steeds: ‘Martin, houd alsjeblieft die jongens achter je.’ En dat lukte hem! Toen ik vervolgens als winnaar over de finish kwam, was ik niet te houden. Dat was geweldig.

480_sandra_juicht_0941

Ik heb echt gegild. Toen in de uitloopronde Martin naast me kwam rijden en we de raampjes opendeden, gilde hij ook. Ik denk dat het publiek het gehoord heeft!’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet