Formido Swift Cup

Swift Cup: ‘Viel Spass’ kampioen Steve Kirsch en gillende Sandra Douma (lang)


480_tim_op_kop_0824

Grindbezoek
Na een ronde leidt Tim van Gog voor Sandra Douma en Martin van Rossen junior. Op een gaatje van twee seconden is er een prachtig gevecht waarbij Hans Bos aan Marcel Dekker voorbij wil. Bos krijgt bij het uitkomen van de Tarzan echter een duwtje waardoor hij door het grind moet. Dat kost Hans Bos een vijftal plaatsen.

480_dekker_zon_0830

Bart van Raamsdonk gaat bij het Scheivlak te wijd en ook hij moet door het grind. Hij kan door maar verliest behoorlijk wat plaatsen. "De wegligging van mijn Swift was allesbehalve optimaal’’, vertelde hij na afloop. "Mijn wagen hobbelde vreselijk. Daardoor kon ik hem niet altijd goed in bedwang houden. Dat was jammer.’’

Marcel en Marcel
Marcel van Leen probeert in de derde ronde bij de Tarzanbocht Marcel Dekker uit te remmen. De twee raken elkaar waarbij Van Leen spint en zijn goede positie verspeelt. Peter Schreurs profiteert en ligt ineens op P4 met een grote voorsprong op de rest.

480_spin_wester1_4835

480_spin_wester2_4844

Veel
Er gebeurt vreselijk veel op de baan. Ook Marcel Dekker en Kevin Westermeijer raken elkaar en Westermeijer gaat ‘fraai’ in de rondte. Hij kan verder maar de piloot van Equipe Verschuur verspeelt natuurlijk wel kostbare tijd. Laura Kool, die gisteren hard spinde, moet na twee ronden de pits in. Ook Kevin Westermeijer bezoekt de pitbox na zijn touché met Dekker.

480_schreurs_4867

Inhaalrace
Na vier ronden leidt Tim van Gog met een voorsprong van 0,8 seconde voor Sandra Douma. Martin van Rossen jr. volgt op dik drie tellen, terwijl Peter Schreurs op P4 ligt en Hans Bos na een inhaalrace al weer keurig op positie 5 bivakkeert. Karel Verspaget (6de), de vanaf P 18 begonnen en dus flink opgerukte Suzanne Jager (7de) en Marcel Dekker (8ste) liggen ook nog in de punten.

480_stots_bart_4875

Daan Stots (9de) en Bart van Raamsdonk (10de) en de inmiddels aan een puike inhaalstrijd bezig zijnde Steve Kirsch (11de) volgen op kleine afstand en hebben nog alle kans op punten.

480_publiek_0882

Halfweg koers naderen Peter Schreurs, Hans Bos en Karel Verspaget de nummer drie Martin van Rossen junior. Steve Kirsch gaat ondertussen Bart van Raamsdonk en Daan Stots voorbij. De Duitse kampioen van de Formido Swift Cup ligt nu 9de.

480_opmars_kirsch_0896
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet