Formido Swift Cup

Swift Cup: ‘Viel Spass’ kampioen Steve Kirsch en gillende Sandra Douma (lang)


Race 1
Zijn opdracht was om minimaal vierde te worden, want dat zou voldoende zijn voor Steve Kirsch om zich de eerste Swift Cup kampioen te mogen noemen. Die luxe uitgangspositie zorgde ervoor dat de Duitser – ondanks de flinke regenbuien - heel relaxed in de auto zat en kon doen wat hij het hele seizoen al doet: winnen. En dus is de allereerste kampioen ooit in de Swift Cup bekend.

480_dekker_3189

Regen
Voorafgaand aan de wedstrijd was de lucht zeer bewolkt. De nodige coureurs keken dan ook nauwgezet via internet wat het weer zou gaan doen. Zo had Marcel Dekker zijn laptop meegenomen om via www.buienradar.nl de laatste informatie tot zich te nemen. "Volgens mij krijgen we regen’’, stelde de 17-jarige piloot. En hij kreeg meer dan gelijk!

480_start1zat_0044

Zwakke start
Suzanne Jager startte vanaf een verrassende tweede plaats maar kende een slechte start. Ze kwam niet goed weg en viel door teveel wielspin al voor de Tarzanbocht terug naar de achtste positie.

480_start2_3117

Gaatje
Steve Kirsch en Tim van Gog profiteerden en konden samen een gaatje slaan naar Sandra Douma en Martin van Rossen junior. Tot aan de Hugenholtzbocht kon Van Gog het spoor van Kirsch volgen, maar daar verloor de Heemsteedse coureur op de kletsnatte baan een moment de controle over de Swift.

Tim van Gog: "Ik kon de auto wel op de baan houden, maar moest terug naar de eerste versnelling. Dat was voldoende voor Steve om een gaatje te slaan. Daarna kon hij de race controleren. Als hij zag dat ik dichterbij kwam gaf hij weer wat extra gas en was hij weer weg. Datzelfde had ik met Sandra Douma, ik kon haar goed voor blijven.’’

480_bos_start_zat_3121

Hard op de rem
In de Hugenholtz ging het ook verkeerd voor Hans Bos. Hij spinde, waarmee hij ook de naderende Daan Stots dwong hard op de rem te trappen. Gevolg was dat beide coureurs van achter uit het veld van 19 coureurs aan een inhaalrace moesten beginnen.

480_hansbos_9064

Bandenstapels
Laura Kool kent een seizoen dat zich kenmerkt door hoogte- en dieptepunten. Tijdens de Trophy of the Dunes crashte de 17-jarige inwoonster van Lijnden in de eerste race en stond ze op het podium van de Ladies Cup in de tweede race. Ook dit keer crashte de jonge blondine in de eerste race. Bij het uitkomen van de Arie Luyendijk-bocht kwam ze met een flinke vaart achterstevoren de bandenstapel in en was haar race over.

480_vandebaan_9166

De natte baan zorgde ervoor dat menig coureur een pirouette maakte op of naast de baan. De meesten konden hun weg vervolgen, alleen Laura Kool, Suzanne Jager, Kim van den Berg en Kevin Westermeijer zagen de finishvlag niet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet