DNRT

DNRT: Nederlanders boeken vooruitgang in Formule Gloria Eurocup


Race 1
Bij de start van de eerste race, zaterdagmiddag, was het voor de Nederlanders lastig om goed van de plek te komen op het natte asfalt. Onder één grote spray van water stormde het hele veld op de eerste scherpe linkerbocht af. De Pundert zat midden in het gedrang, maar wist goed zijn positie te verdedigen. Wouters had het bij aanvang een stuk lastiger en verloor gelijk wat terrein. Het voordeel daarvan was dat hij meer zicht had in de eerste bocht en al snel weer aansluiting kon vinden bij de rest. Voorin het veld was de openingsfase erg hectisch. Spinnende auto’s gooiden het veld aardig door elkaar. Zo belandde Giulio Glorioso, die ook twee races in het Nederlandse Kampioenschap meereed, langs de baan. De zoon van de klasse-oprichter kon echter wel zijn weg vervolgen en beginnen aan een inhaalrace.

gloriaoschersleben

Wouters en De Pundert kenden een schadeloze race en wisten langzaam de top tien binnen te rijden. Wouters kende nog een uitstapje, waarmee hij uiteindelijk terugviel naar een tiende positie. De Pundert hield zijn auto op de baan en wende steeds beter aan de glibberige omstandigheden en wist zelfs als zesde te finishen. De race werd gewonnen door Nicholas Risitano, bepaald geen onbekende in de international kartsport.

Race 2
De tweede race op zondag vond plaats onder droge omstandigheden. De Pundert liet bij de start zijn motor afslaan en verloor direct kostbare meters. Wouters daarentegen kwam geweldig uit de startblokken en met het mes tussen de tanden vocht hij in de eerste ronden met Antonino Pelliterri, uitkomend voor het formule wagen project van kartfabrikant CRG. In de snelste bocht van het circuit pakte Wouters de jonge Italiaan, maar die vocht zich vijf ronden later weer terug. Voorin het veld reden twee teamgenoten van Vieffe & Ca elkaar, evenals op de Nurburgring, van de baan en hierdoor leek Wouters op weg naar een sterke klassering in de top tien. Een spin in de slotfase wierp hem echter terug tot de negende positie, vlak achter De Pundert. Die kende ditmaal een iets minder enerverende race en was vooral bezig met het afhouden van de Amerikaanse Jackie Weiss. Dit gevecht besliste hij in zijn voordeel en leverde hem uiteindelijk de achtste positie op. Winst was er voor Ivan Tramontozzi, de teamgenoot van Risitano, zelf ditmaal tweede.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet