DNRT

DNRT: Nederlanders boeken vooruitgang in Formule Gloria Eurocup

Het Nederlandse HTP Racing heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de laatste ronde van de Formule Gloria Eurocup op het circuit van Oschersleben. Harm Wouters en Reynier de Pundert maakten kennis met alle mogelijke condities om in te racen en beiden wisten het weekend af te sluiten met strakke top 10 finishes.

Het laatste weekend van de Duitse Beru Top 10 serie bevatte ook de laatste race van de Formule Gloria Eurocup. De van origine Italiaanse klasse spreidt internationaal steeds verder haar vleugels uit, hetgeen afgelopen weekend vooral duidelijk werd met het aantal nationaliteiten dat aan de start stond. Zo bevonden zich onder de zeven verschillende nationaliteiten uiteraard een handvol Italianen, een Argentijn, maar bijvoorbeeld ook een Belg, een Amerikaanse en uiteraard de twee Nederlanders van HTP Racing. Er werd nog meer Nederlandse inbreng verwacht, maar helaas bleef het bij twee troeven steken.

Het weekend stond voor Reynier de Pundert en Harm Wouters vooral in het teken van ervaring opdoen. Topklasseringen konden van beide heren eigenlijk niet verwacht worden, aangezien Oschersleben onbekend terrein was én dat er voor het eerst gereden werd in de B5 auto van Gloria. Een auto met een nogal ander weggedrag dan de B4 auto, waarmee het Nederlandse kampioenschap werd verreden. Met andere woorden, genoeg te leren voor de autosportdebutanten.

De eerste vrije training werd nog onder droge, maar erg listige omstandigheden verreden. De tweede vrije training was echter op een drijfnatte baan. Dit bleek een voorproefje op de kwalificatie, die net zo nat was. De Pundert en Wouters bleven uiteindelijk steken op een twaalfde en dertiende positie in het zestien deelnemers tellende veld.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet