Benelux Racing League

Molenaar en Van Kalmthout scoren dubbel, Zumbrink kampioen, maar het borrelt in de BRL-gelederen

Een dubbelzege voor Donald Molenaar en Marijn van Kalmthout in de Benelux Racing League tijdens de A1GP op Circuit Park Zandvoort. Niet direct opmerkelijk of schokkend zou je zo zeggen.

480_kalmthout_wint_0503

Toch wel. Van Kalmthout schreef historie door voor het eerst als BRL Light op een natte baan het volledige V6-veld op te rollen en naar de overall-overwinning te rijden.

480_duel_sandor_donald_3840

Daarnaast barstte in het Collé-kamp de bom doordat de op een tweede plaats rijdende Molenaar in race één zijn teamgenoot en leider in tussenstand van het kampioenschap Sandor van Es raakte en in de grindbak deed belanden.

480_colle_barst

En dan was er natuurlijk nog de ophef over het wel of niet mogen meedoen in race twee van Van Es. De diep teleurgestelde Van Es kon door het niet beschikbaar stellen van een computer niet van start gaan en zag Molenaar de koppositie in het klassement overnemen.

480_henry_juicht_6338

Aan dit alles had Henry Zumbrink terecht geen boodschap, hij scoorde met twee tweede plaatsen ruim voldoende punten om de titel in de BRL Light voortijdig veilig te stellen.


Tekst: Remco Scheelings m.m.v. Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Dirk van Zon
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet