Formule 3

ATS F3: Carlo van Dam stijlvol winterperiode in

Frédéric Vervisch en Carlo van Dam hebben tijdens de seizoensafsluiting van de ATS Formule 3 cup in Oschersleben de zeges verdeeld. Tijdens de race op zaterdag profiteerde Vervisch optimaal van de slechte omstandigheden en de slechte start van Van Dam. In de race op zondag verzilverde Vervisch echter niet zijn pole-position, waarna Van Dam de laatste zege van het jaar voor zich opeiste.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: PR


Het was een regenachtig weekend in Oschersleben. Vrijdagochtend was er zowaar sprake van droge baancondities, maar in de middag tijdens de kwalificaties was dat feest voorbij. Het zorgde vooraan de grid niet voor verrassingen, met Carlo van Dam op pole gevolgd door Frédéric Vervisch. Dominik Muermans kwalificeerde zich ook in de top tien, als negende.

carlo3

Tijdens de race op zaterdag kwam de regen met bakken uit de hemel. Als de startlichten doven komt het gehele veld in beweging, behalve de auto van Van Dam. Pas nadat de eerste rijders om hem heen gepasseerd zijn, komt de rijder van Van Amersfoort Racing moeizaam van zijn plaats. Van Dam: “ik wilde de start doen in de tweede versnelling vanwege de regen, maar toen de lichten doofden, bleek ik geen versnelling geselecteerd te hebben. En toen ik eenmaal weg reed, deed ik dat met veel te weinig toeren”. Hij moest vanuit het middenveld terugvechten naar voren en deed dat heel behoorlijk, hetgeen de laatste podiumplaats opleverde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet