Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Paul Meijer scoort tijdens waterballet op Oschersleben


Listig
Bij de start van de tweede wedstrijd, die op zondag wordt verreden, is het dan eindelijk gestopt met regenen. Diverse plassen op de baan zorgen er echter voor dat de situatie op het circuit listig is. En dat werd bij de start al snel duidelijk. Tobias Hegewald kon niet profiteren van zijn pole, want al snel spinde hij en moest zijn weg op de vijfde positie vervolgen.

Door de spin van Hegewald moesten ondermeer Paul Meijer, Valtteri Bottas en Nick Catsburg flink in de ankers om de Duitser te ontwijken. Frank Kechele profiteerde hier optimaal van en sloeg direct een flink gat naar zijn achtervolgers. Nick Catsburg leek andermaal onderweg naar een podiumpositie toen het noodlot toesloeg. Een gladde kerbstone gooide roet in het eten, want Catsburg spinde en beschadigde zijn auto. Na een bezoek aan de pits kon hij zijn weg nog wel vervolgen.

2007necqh08030

Na 17 ronden viel de finishvlag en schreef Frank Kechele zijn zevende overwinning van het seizoen op zijn conto. Paul Meijer kwam op een prima tweede positie over de finish, met Bottas in zijn kielzog. In het tussenklassement is Kechele hard op weg om het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Nick Catsburg is de best geklasseerde Nederlander op de zesde plek.

De volgende races van het NEC Formule Renault 2.0 worden verreden op 13 en 14 oktober op Spa Francorchamps.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet