Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Paul Meijer scoort tijdens waterballet op Oschersleben


Vuistje
De start van de eerste race op zaterdag werd ongeveer 30 minuten uitgesteld. Indirect had dit met de hevige regenval te maken. De weersomstandigheden waren er namelijk debet aan dat het beeldsysteem van de wedstrijdleiding met grote storingen kampte. Hierdoor ging de race dus later van start en werd deze eveneens met vijf minuten ingekort. Bij het doven van de startlichten lachte Paul Meijer al in zijn vuistje: “Ik zag al meteen dat Hegewald veel te enthousiast was en een jump start maakte. Hij probeerde zich in eerste instantie te corrigeren, waardoor ik meteen de leiding kon pakken. Ik wist dat ik in de beginfase van de race alles op alles moest zetten om een gat naar hem te creëren. Dat lukte en toen ik zag dat Hegewald zijn onvermijdelijke drive through penalty kreeg, wist ik dat ik safe zat.”

2007atsf3xtra08pb

Komende vanaf de negende startplaats heeft Nick Catsburg zich ondertussen opgewerkt naar de vierde positie. Samen met Selander vecht hij voor de laatste podiumplaats in deze barre race. Hegewald is echter gebrand op revanche en weet snel de aansluiting bij Catsburg te vinden. Laatstgenoemde verslikt zich en belandt kort naast de baan, waarna hij zijn weg als zevende kan vervolgen. Opvallend is ook de performance van Dennis Swart. De rijder van Van Amersfoort Racing voelt zich blijkbaar prima thuis op de natte piste en koerst op de achtste positie rond.

Na 11 ronden wordt Paul Meijer als winnaar afgevlagd, alhoewel hij dat zelf niet direct in de gaten heeft. “Ik had de finish vlag niet goed gezien en heb een extra ronde gereden, waarna ik dus nogmaals ben afgevlagd. Het is natuurlijk super om na mijn afwezigheid in de autosport met zo’n overwinning terug te komen. We gaan hier echt van genieten!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet