Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Paul Meijer scoort tijdens waterballet op Oschersleben


Vooruitzichten
Met het seizoenseinde in zicht werpt men hier en daar natuurlijk al een blik op hetgeen dat komen gaat in 2008. Geconcludeerd kan worden dat het NEC Formule Renault 2.0 nog steeds groeiende is. Mede doordat het Duits Formule BMW kampioenschap volgend jaar op gaat in een Europees Formule BMW kampioenschap, is de interesse voor het NEC Formule Renault 2.0 erg groot. De verwachting is dan ook dat het deelnemersveld in 2008 verder zal groeien.

Voor wat betreft de kalender zijn er weinig veranderingen aanstaande. In 2008 staan er wederom 8 evenementen op de kalender, met in totaal 16 races. Om het Noord Europese karakter van het kampioenschap te waarborgen, zullen er waarschijnlijk weer 1 à 2 evenementen in Scandinavische landen verreden worden.

Hoofdrol
Op vrijdagmiddag werd de kraan in Oschersleben flink open gedraaid. Het water kwam onophoudelijk met bakken uit de hemel. En ook tijdens de kwalificatiesessies op zaterdag eiste de hevige regenval de hoofdrol op. Alle rijders kozen er bij de start van de eerste kwalificatie dan ook voor om direct de baan te betreden.

2007necnc08093

Bovenaan de tijdstabellen was het continue stuivertje wisselen tussen Paul Meijer, Valtteri Bottas, Frank Kechele en Tobias Hegewald. Uiteindelijk claimde Tobias Hegewald de pole voor de eerste race, terwijl Paul Meijer zich op de tweede positie nestelde. In de tweede kwalificatie herhaalde Hegewald zijn huzarenstukje en pakte hij wederom de pole, met Kechele op de tweede plaats en Meijer op de derde. Nicky Catsburg verraste vriend en vijand door de vierde startpositie op te eisen, net voor Frank Kechele.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet