GT

FIA GT: Hezemans wint in Nogaro. Kampioenschap superspannend


De strijd om het kampioenschap is nog niet beslist. De laatste wedstrijd op het circuit van Zolder op 21 oktober moet de beslissing geven. Vitaphone’s Thomas Biagi heeft nog steeds de leiding met 55 punten, maar op de tweede plaats strijden maar liefst zes rijders met 50 punten.

480_titelkandidaten

Hezemans, Deletraz, Piccini, Bertolini, Montanari en Ramos zijn de grote concurrenten voor Biagi maar ook Sharp en Wendlinger hebben nog kans met 47 punten. De race op Zolder wordt uitermate boeiend en spannend.

480_ortelli

De winst in de GT2 race, ging naar het AF Corse Motorola team met de Ferrari 430 GT2 van Stephane Ortelli en Gianmaria Bruni. Het was de achtste overwinning dit seizoen voor het Italiaanse team. Door de opgave van de tweede auto van AF Corse Motorola van kampioenschapsleiders Müller en Vilander en de mooie tweede plaats van BMS Scuderia Italia met hun Porsche 997 GT3 RSR van Collard en Malucelli, is de kampioenstrijd nog spannender dan ooit. Derde plaats ging naar Scuderia Ecosse van Robert Bell en Andrew Kirkaldy, ondanks dat ze uit de pits moesten starten door een motorwissel. Voor de beslissende race op Zolder hebben Müller en Vilander 63 punten, Bruni en Ortelli volgen op één punt en Collard en Malucelli op vier. Door de verschillende strafgewichten en de onzekere factor van het weer kan er nog van alles gebeuren op 21 oktober aanstaande.

480_podium_gt1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet