Formule 2

GP2 Series: Timo Glock wint laatste race en kampioenschap

Timo Glock won uiteindelijk toch de 2007 GP2 Series titel nadat hij zijn grote concurrent Lucas di Grassi in de laatste wedstrijden steeds dichterbij zag komen. In een dominante stijl maakt de Duitser aan alle twijfel een eind en won terecht het kampioenschap.

Op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, controleerde Glock de wedstrijd van start tot finish. Javier Villa en Andy Soucek werden op ruim 5 seconden achterstand tweede en derde. Alleen een wonder kon er voor zorgen dat Di Grassi de titel kon pakken. Vanaf een onmogelijke 22ste startplaats rukte de Braziliaan op tot een 13de plaats maar bleef daar steken achter de teamgenoot van Glock Andi Zuber, die duidelijk teamorders had gekregen om met alle middelen Di Grassi te blokkeren. Glock pakte ook nog de snelste ronde en passeerde de finish voor Villa, Soucek, Garcia, Pantano en Filippi, die uiteindelijk niet onder de druk van Nakajima bezweek en het laatste punt binnen haalde. Di Grassi kon Zuber niet passeren en werd tweede in het kampioenschap voor Giorgio Pantano.

480-ho-ping_tung

Ho-Pin Tung reed naar een elfde plaats. Het was het maximaal haalbare in een weinig enerverende race. De jonge Chinees startte vanaf een 12de plek en hij reed rondetijden die vergelijkbaar waren met de toptijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet