A1GP

A1GP: Engeland verslaat Zuid-Afrika, Nederland achtste


Aan de kop van het veld zag Zaugg het gaatje dat hij had geslagen snel kleiner worden. Team Duitsland had al in de beginfase afgehaakt, Vietoris kon het tempo duidelijk niet volgen. De Brit Oliver Jarvis had het beter naar zijn zin, hij liep zienderogen in op Zuid-Afrika.

In ronde acht was Nederland pas weer terug op de beginpositie, de elfde positie. Maar Jeroen had wel de snelheid te pakken en vocht zich dapper terug naar voren.
Meteen wanneer in ronde negen de pitstops gemaakt mogen worden komen Engeland, Duitsland en ook Nederland naar binnen. Zuid-Afrika rijdt nog enkele ronden door en dat blijkt een fout, want als Adrian Zaugg de baan weer opkomt is Engeland hem al voorbij.

gbr-_rsa

Als iedereen de pitstops heeft gemaakt ligt Nederland op een negende plaats. En er is kans op meer, want Jeroen is veel sneller dan het groepje voor hem. Nieuw Zeeland gaat aan de kop van een groepje met Mexico, Ierland en Frankrijk, maar is langzamer dan zijn achtervolgers. Toch blijkt het lastig hem te passeren. Mexico heeft goed naar de passeractie gekeken die Bleekemolen in de sprintrace op hem uitvoerde bij ingaan Tarzanbocht. Op exact dezelfde wijze gaat hij aan Jonny Reid van Nieuw Zeeland voorbij. Frankrijk gaat voorbij aan Ierland en ook Nederland passeert de groene Ierse wagen.

In ronde 30 begint de tweede ronde van de pitstops en wederom gaat Nederland direct naar binnen. Met andere banden is het wellicht mogelijk om nog verder naar voren te komen. Dat blijkt tegen te vallen, want de snelheid lijkt uit de wagen verdwenen. Ralp Firman weet Bleekemolen zelfs weer te passeren en hij kan zich Vietoris nauwelijks van het lijf houden.

Een achtste plaats is dan ook het maximaal haalbare en op die positie komt Team Nederland over de finish. Het publiek is evengoed enthousiast en Jeroen Bleekemolen trakteert hen op een paar donuts op het rechte eind.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet