A1GP

A1GP: Engeland verslaat Zuid-Afrika, Nederland achtste

start_a1

Jeroen Bleekemolen ging als elfde van start, passeerde acht concurrenten, had twee goede pitstops maar kwam toch als achtste over de finish. Geen wiskunde voor gevorderden, maar het gevolg van op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Bleekemolen werd naast de baan gezet en verloor zes posities. Adrian Zaugg leek aan het begin van de race de dominantie van de sprintrace te kunnen herhalen, maar Oliver Jarvis van Team Engeland was echt supersnel en zette de race naar zijn hand. Zaugg werd tweede, Neel Jani werd voor Zwitserland derde.

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Bohme

jeroen

Bleekemolen had een goede start en passeerde al op het rechte eind o.a. Team India. Waar veel coureurs zenuwachtig over de baan zigzagden om te zoeken naar ruimte om te passeren reed Nederland in een keurige lijn buitenom. Bij het uitkomen van de Tarzanbocht bleek juist dit de verkeerde plek om te zijn. Hij werd naast de baan gedwongen en moest met kunst en vliegwerk de wagen recht houden om weer terug te keren op het asfalt. Dat lukte gelukkig wel, maar inmiddels was Nederland daardoor teruggevallen naar een 16e positie. De teleurstelling op de tribunes was bijna tastbaar. Toch ging Bleekemolen door en zette een waar offensief in.

Team Portugal was in ronde vier de eerste die het strijdperk verliet. Bij het uitkomen van de Arie Luijendijkbocht verloor hij zijn auto en crashte de zijmuur in. Hij kwam ongelukkig tot stilstand vlak voor de pitsingang. Gelukkig was het nog geen tijd om pitstops te maken. Het gevoel van heimwee naar de acties van Nur Ali van vorig seizoen kwam daardoor wel weer bovendrijven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet